IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUHIDIN, OTAC ALMIRA Raščića, koji je svirepo napadnut u GORAŽDU: OPERACIJA DUGO TRAJALA, IMA OŠTEĆENJE MOZGA- Molimo se da preživi… (foto)

Pokušaj ubistva bivšeg nogometaša Almira Raščića koji se dogodio sinoć oko 22 sata i bitka za život koju u ovom trenutku vodi ovaj mladi čovjek potresla je stanovnike Goražda.Kako saznajemo, nakon teške operacije koja je obavljena noćas u Sarajevu, on je i dalje u kritičnom stanju.

“Sve je u Božjim rukama. Zašto se ovo dogodilo, ne možemo ni pretpostaviti. On je pošao po ženu i mlađeg sina koji su bili kod punice, a starijeg je ostavio u stanu.

Na putu do auta je napadnut, između zgrada u prolazu. Pucano mu je u glavu. Ni sa kim nije bio u zavadi. Šta da vam kažem, Samo se molimo da preživi”, izjavio je Muhidin Raščić, otac Almira Raščića.

On je još uvijek u nevjerici zbog onog što se desilo njegovom sinu.

Ističe kako se još uvijek ne znaju niti počinioci, niti motiv.

  • Policija i tužilaštvo rade svoje. Voljeli su ga svi. Komšiluk, omladina, nije nam jasno ko bi to mogao uraditi. Nemamo niti dugova, nit smo imali ikakve prijetnje, ništa … U vještačkoj je komi, upucan je u glavu– govori Muhidin.
Čitaj još:   NOVI PAZAR: JOŠ JEDNO HAPŠENJE ZBOG KRAĐE U DŽAMIJI

Navodi kako je Almir sinoć imao kompleksnu operaciju koja je trajala do ranih jutarnjih sati.

Njegov brat Admir rekao nam je da je operacija trajala tri sata i da je u teškom stanju. Također je istakao da Almir nije prethodno pretučen već da mu je pucano u glavu iz vatrenog oružja.

Tužilaštvo je napad okarakterisalo kao pokušaj ubistva, a istraga je u toku, kao i potraga za napadačima.

izvor: klix.ba, hajat.ba