IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OGLASILA SE POLICIJA: U TOKU JE POTRAGA ZA NAPADAČIMA KOJI SU PUCALI  ALMIRU RAŠČIĆU U GLAVU… (foto)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde potvrdilo je da je u toku potraga za napadačima koji su sinoć oko 22 sata u Goraždu pretukli bivšeg nogometaša Almira Raščića, a potom mu pucali u glavu.

Raščić je hitno prevezen u Sarajevo gdje je i operisan, a trenutno je u komi.

Iako nisu dobili zvaničan zahtjev MUP- a BPK pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA pomoći će da se rasvjetli stravičan zločin napada na bivšeg nogometa Željezničara Almira Raščića.

Istragu vode Tužilaštvo BKP Goražde i policija ovog Kantona. No, s obzirom na da je riječ o pokušaju ubistva na svirep način potrebna je podrška svih policijskih agencija.

“Avaz” piše da će SIPA- a kroz saradničku mrežu ponuditi sve informacije do kojih dođu kako bi se počinioci što prije pronašli.

Ključno je da Tužilaštvo BPK zatraži i pomoć ostalih agencija, prije svega FUP-a koji imaju jedan od najboljih forenzičkih timova.

Čitaj još:   PLJEVLJAK Darko ŠARIĆ STIGAO U SUD: Skinuo masku, NIKO GA GODINAMA nije video kako izgleda... (foto)

Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Goražde, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je djelo okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Istraga je u toku, kao i potraga za napadačima. Almir Raščić, koji je noćas operisan i dalje je u teškom stanju.

Policijski komesar BPK Damir Bogunić kazao je da je pojačano prisustvo policije u gradu, mobilizirana je i Jedinica za podršku, a o događaju su obaviještene i susjedne policijske stanice u RS.

Podsjećamo, kako je ranije objavio portal “Avaza”, sve se dogodilo sinoć oko 22 sata, a Raščić je hitno prevezen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu, gdje je i operisan. Trenutno je u komi.

izvor: hajat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more