BiH

OTAC ALMIRA RAŠČIĆA: “To se nije desilo u minuti i afektu, to je bila prava sačekuša”…

Stanje Goraždanina Almira Raščića, koji je u petak navečer ustrijeljen u prolazu zgrade u kojoj je živio, nakon operacije je nepromijenjeno, kazao je njegov brat Admir Raščić. Muhidin Raščić kaže da motive ne zna, a volio bi da zna.

Prošla su tri dana od podmuklog napada u kojem je, za sada nepoznati počinitelj, iz neposredne blizine Almiru pucao u glavu, nakon čega je hitno prebačen u UKC Sarajevo gdje je operiran i od tada je u induciranoj komi.

– Situacija nije nimalo dobra. Doktori kažu da su povrede mozga mnogo teške, da mu s medicinske strane ne daju velike šanse, ali dok god postoji tračak nade mi ćemo se nadati – kaže Admir Raščić.

Članovi porodice danas su posjetili MUP BPK, tražeći informacije o dosadašnjem toku istrage. Osumnjičenih za ovo krivično djelo još uvijek nema.

– Bio sam sa ocem. Zanima nas dokle su, šta su, imaju li neke indicije, jer mi kao porodica smo na nuli, nemamo ni tračak neke sumnje. Kažu da se od danas uključuju razni organi, od FUP-a, OSA-e, SIPA-e … Pustićemo ih da rade svoj posao, vjerovaćemo im, pa vidjećemo – kaže Raščić.

Ni porodici, ni sugrađanima nije jasan motiv zbog kojeg bi se neko odlučio na svirepi zločin, kakav ovaj grad ne pamti. U ovom gradu i ranije je bilo različitih krivičnih djela, ali ovako isplaniranih i izvršenih ne.

Bivši fudbaler Almir Raščić upucan je u Goraždu u petak. Trenutno se nalazi na KCUS-u u komi, a kako je potvrdio njegov otac, stanje je nepromijenjeno.

Na mjestu gdje se sve dogodilo – njegov otac ekipi N1 prepričava tragičnu noć, ali se kratko osvrće i na postupke policije kojima nije potpuno zadovoljan.

Prije svega, Almirov otac ističe da mu je sin u istom stanju, te nam pokazuje mjesto na kojem se desio stravičan zločin.

“Pošao je po ženu negdje oko pola deset, obuo je papuče, ona je bila kod svoje majke. Tek sam saznao kasno naveče, kad je stariji sin već bio u pratnji saniteta prema Sarajevu”, prisjeća se.

Osvrće se na istragu u kojoj vidi propuste, a o eventualnim motivima, kako kaže, ne može ni nagađati.

“Neću da kažem nešto loše, ali mislim da malo istraga sa strane policije nije bila urađena kako valja. Mjesto nije bilo obezbijeđeno ni 24 sata, a kamoli više. To se nije desilo u minuti i afektu, to je bila prava sačekuša. Motive ne znamo, volio bih da znam…

Možete da pitate cijeli grad, ali on nije u kriminalu. Odan je sportu. Drži kafić Boomerang, gdje vikendom ima muziku. Drugi kafić je izdao. Tako da istraga ne može da krene ni jednom pravcu prema motivu”, stava je potreseni otac.

izvor: hajat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

DANIJEL Živković: Tokovina 21. maja krov za sadašnje i buduće generacije… (foto, video)

Delegacija DPS-a koju je predvodio predsjednik Danijel Živković učestvovala je na manifestaciji proslave Dana nezavisnosti…

5 sati ago

MILAN Knežević i DARIO Vraneš se molili sa Vučićem u Beogradu, pred njegov put u Njujork… (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se jutros u Hramu Svetog Save, pred put u Njujork, pomolio Bogu povodom…

6 sati ago

Dnevni horoskop za 22. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan rasipa…

6 sati ago

TUŽNA SUDBINA FUDBALSKE LEGENDE, Crnogoraca ZORANA Vorotovića: Prikovan za krevet, bivši klub mu mjesečno uplaćuje 23 eura… (foto, video)

Vorotović je u novembru 2022. godine dao intervju i za TV Nikšić. Tačnije, ugostio je…

9 sati ago

STRAVA i UŽAS u TUZLI- UVIĐAJ i DALJE TRAJE: Ubistvo žene i djece, najvjerovatnije izvršeno sjekirom… (foto, video)

Uviđaj u stanu u naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, 34- godišnje…

9 sati ago

This website uses cookies.