IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEK FORMIRAO PARTIJU, A VEĆ IDE U BEOGRAD PO NALOGE: Vučićev ministar učio Spajića sa kim smije u koaliciju?

Prema riječima naših izvora, Vesić je Spajiću skrenuo pažnju da ne ulazi u koaliciju sa Demokratama, jer je stranka na čijem je čelu Aleksa Bečić ”iznevjerila srpstvo glasanjem za rezoluciju o Srebrenici”

Iako je prošlo svega nešto više od pola godine od kad su bivši ministri u apostolskoj vladi Zdravka Krivokapića– Milojko Spajić i Jakov Milatović formirali Pokret „Evropa sad“, već su proputili u Beograd gdje po svemu sudeći idu ”po naloge”.

Portal Aktuelno došao je do fotografije na kojoj se vidi lider Pokreta ”Evropa sad” Milojko Spajić kako u jednom beogradskom restoranu sjedi sa srpskim ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem.

Kako su kazali naši izvori, nije najjasnije zašto se Spajić, koji je tek prije nekoliko mjeseci formirao partiju, sastaje sa Vesićem, koji važi za čovjeka veoma bliskog Aleksandru Vučiću.

Kako saznajemo, spekuliše se da je Spajić došao u Beograd po mišljenje, odnosno nalog sa kim bi njegova partija mogla u koaliciju.

Prema riječima naših izvora, Vesić je Spajiću skrenuo pažnju da ne ulazi u koaliciju sa Demokratama, jer je stranka na čijem je čelu Aleksa Bečić ”iznevjerila srpstvo glasanjem za rezoluciju o Srebrenici”.

Čitaj još:   VUČIĆ: “Žele da izvuku moju nervozno- histeričnu reakciju, kako sam loš...” (foto, video)

Za zvanični Beograd koalicija Evrope sad i Demokrata je neprihvatljiva i zbog toga što je Bečić u veoma lošim odnosima sa srpskim autokratom Vučićem, pa bi stoga imali ograničen prostor za kontrolu te koalicije.

Da li će Spajić poslušati ostaje da se vidi.

Podsjetimo, poslanik i generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović pozvao je Pokret Evropa sad (PES) u predizbornu koaliciju, nudeći im da prvi predlože kandidata za predsjednika države ili premijera.

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Crne Gore Milojko Spajić i Jakov Milatović osnovali su politički pokret “Evropa sad” krajem juna prošle godine.

Ta partija je samostalno učestvovala na lokalnim izborima u glavnom gradu Podgorici i još 13 opština koji su održani u oktobru.

Pokret ”Evropa sad” na lokalnim izborima u Podgorici ostvario je impozantan rezultat osvojivši skoro 22 odsto glasova.

B.K.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more