IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Nikolić: Na predsjedničkim izborima DPS očekuje pobjedu, dolazi vrijeme promjena…

Javnost će blagovremeno biti obaviještena o kandidatatu DPS- a na predstojećim presjedničkim izborima i taj kandidat će sigurno pobijediti, kazao je Radiju Crne Gore portparol te stranke Miloš Nikolić.

Iz GP URA, iako još nijesu odlučili da li će imati svog ili će podržati zajedničkog kandidata, poručuju da će predsjednički izbori pokazati da je politika DPS- a prošlost.

Politički analitičari očekuju da se Milo Đukanović kandiduje na izborima….

Crnogorski državljani sa prijavljenim prebivalištem u domovini, 19. marta će, sedmi put od početka višestranačja, birati predsjednika države. Da li će na tim izborima učestvovati sadašnji predsjednik i dominantna politička ličnost u posljednje tri decenije, Milo Đukanović, još se ne zna.

Portparol Demokratske partije socijalista, na čijem čelu je Đukanović, Miloš Nikolić, za Radio Crne Gore kaže da je jedino sigurno da će na tim izborima trijumfovati kandidat kojeg predloži DPS.

“Javnost će blagovremeno biti obaviještena o kandidatu kojeg će predložiti DPS-a. Svakako da na tim izborima očekujemo pobjedu, vrijeme promjena u Crnoj Gori dolazi”, ističe Nikolić.

Suprotno od Demokratske partije socijalista, u Uri vjeruju da će predstojeći predsjednički izbori definitivno pokazati da je snaga DPS-a u silaznoj putanji, kaže funkcioner te partije Mileta Radovanić. URA još nije odlučila da li će na predsjedničkim izborima imati svog kandidata ili će podršku pružiti zajedničkom pretendentu na to mjesto.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Svi će uskoro znati ko je na čelu duvanske mafije, DRITANA Abazovića hvata panika... (foto)

“Ono u čemu se ogleda važnost predstojećih izbora jeste to da će to i de fakto biti početak kraja vladavine gospodina Đukanovića, odnosno početak kraja sadašnjeg rukovodstava Demokratske partije socijalista iz razloga što će oni, evidentno, doživjeti poraz na tim izborima”, rekao je Radovanić.

Politički analatičar Mirko Miličić očekuje da kandidat DPS- a na predsjedničkim izborima bude lider te partije i predsjednik države Milo Đukanović, jer, kako ocjenjuje, ta stranka u svojim redovima i nema drugog dovoljno reprezentativnog kandidata.

U DPS-u, osim pobjede na predsjeničkim izborima, očekuju i brzo kompletiranje Ustavnog suda, čime bi se, kako očekuju, otvorio put i za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, naglašava Nikolić.

Demokratski front ranije je saopštio da će imati svog kandidata za predsjednika države, dok je lider SNP Vladimir Joković pozvao većinu od 30. avgusta 2020. da podrže zajedničkog kandidta koji će, kako očekuje, u prvom krugu pobijediti kandidata DPS-a.

Čitaj još:   Zoran PIPEROVIĆ: Sad DRITAN Abazović i FILIP Adžiću mogu da zaćute i kažu da su se šalili... (foto)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more