IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SD: Odvajajući predsjedničke od parlamentarnih izbora Đurović samo produbila krizu…

Predsjednica Skupštine Crne Gore, Danijela Đurović raspisala je bez konsultacija i šireg dogovora između parlamentarnih partija predsjedničke izbore za 19.mart.

Iz Socijaldemokrata za portal Standard povodom toga kažu da u aktuelnoj situaciji kada se Crna Gora nalazi u nikad većoj političkoj krizi i kada gotovo svi politički subjekti insistiraju na objedinjenim predsjedničkim i parlamentarnim izborima, ovakav potez predsjednice Skupštine ima za cilj samo jedno- opstrukciju dogovora i izazivanje još veće krize.

Ovo, poručuju iz SD-a, i ne čudi s obzirom da dolazi od političke partije koja je sve učinila da opstruira dogovor nepostojeće parlamentarne većine o formiranju 44. Vlade, a čiji funkcioneri sad u javnosti kume i mole da se nastave pregovori koje su opstruirali ili da se, mimo zdravog razuma, “rekonstruiše” Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje.

Jasno je, kako kažu, da SNP, URA i njihovi predstavnici sve rade da zadrže vlast makar još koji dan duže, jer su svjesni da na predstojećim izborima ne da neće dobiti ovoliki broj ministara u Vladi, već da nemaju šta da traže.

Čitaj još:   JASMIN OSMANOVIĆ (15)- NOVI HEROJ ŠVEDSKE... (video)

“U konačnom, u ovakvoj ekonomski teškoj situaciji, predsjednica Skupštine se opredjeljuje da, mimo bilo kakvog dogovora raspiše predsjedničke izbore, odvajajući ih od vanrednih parlamentarnih, čime se stvara veliki dodatni trošak za državu, kažu su nam iz SD- a, i dodaju da je još veći politički trošak, jer pomenute dvije partije koje su uzurpirale vlast, od starta dosljedno i posvećeno rade na satiranju Crne Goreni njenom potčinjavanju interesima Aleksandra Vučića kome bespogovorno služe.

izvor: http://standard.me

ĆIRO Blažević: Borim se iako znam da nemam šanse… (foto, video)

Legendarni trener Ćiro Blažević bori se sa opakom bolešću, ali Read more

PUTUJ EVROPO: Sve manje crnogorskih zvaničnika “gostuje” u Briselu; ĐENERO- Crna je slika ugleda Dritana Abazovića u EU… (foto)

Nakon održane sjednice Savjeta vanjskih poslova EU, poruke koje su Read more

Čitaj još:   ANALIZA DEŠAVANJA U NIKŠIĆU: Ko je dao nalog policiji da srpske ekstremiste propušti do Trga slobode... (foto, video)