IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ NASMIJAO CIJELI REGION: “Nisam pucao na Sarajevo, nosio sam kišobran!” (foto, video)

“Sve su izmislili. U fotomontaži su mi stavili pušku, a nosio sam kišobran”, rekao je Vučić odgovarajući na optužbe da je pucao po Sarajevu tokom rata…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17: 01- 2023, 00: 24… VUČIĆ NASMIJAO CIJELI REGION: “Nisam pucao na Sarajevo, nosio sam kišobran!” (foto, video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras se u emisiji Ćirilica na TV Happy osvrnuo na brojne snimke i navode da je bio snajperista iznad sarajevskih brda tokom rata devedestih, kao i da je nosio pivo svom bivšem šefu, lideru radikala i osuđenom ratnom zločincu, Vojislavu Šešelju.

BONUS VIDEO: ŠTA JE RADIO I KAKO JE GOVORIO ALEKSANDAR VUČIĆ 1992. GODINE

“Čudna je logika, od deset i po godina sam na vlasti, nikada nisam rekao ružnu riječ, a oni su me nazivali ‘snajperistom sa brda’, onda su mi u montaži stavljali umjesto kišobrana puška. Sve su izmislili.

Čitaj još:   REDŽEP TAJIP Erdogan hitno napustio Crnu Goru: Razlog nepoznat... (foto)

U fotomontaži su mi stavili pušku, a nosio sam kišobran. To je kačila čak bivša hrvatska premijerka na Twitteru”, rekao je Vučić kojem očigledno teško pada njegova prošlost i druženje inspiratorima ratova na prostoru BiH i Hrvatske. 

Govorio je i o “čuvenoj” fotomontaži na kojoj nosi gajbu pive za bivšeg šefa.

“Izmislili su, kao što su izmislili i to da sam nosio Šešelju pivo. Nosio sam izborni materijal, a ne bi me bilo sramota i da jesam”, kazao je i opet neuvjerljivo slagao. 

Stare i dobro poznate fotografije to uvjerljivo demantuju. 

BONUS VIDEO: ŠEŠELJ I VUČIĆ NA FRONTU: Vojislav Šešelj posetio borce na frontu i predsednika Radovana Karadžića!

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more