IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Lavovi” protiv Francuske: Najteži izazov, snovi isti- četvrtfinale i dalje u mislima… (foto)

Rukometaši Crne Gore, vjeruju da mogu da se domognu četvrtfinala 28. Svjetskog prvenstva. Na tom putu, večeras (18 časova) u Krakovu ih čeka gotovo nepremostiva prepreka- duel sa Francuskom….

KRAKOV: Svijet, Sport, vijesti, stijeda, 18: 01- 2023, 15: 24… “Lavovi” protiv Francuske: Najteži izazov, snovi isti- četvrtfinale i dalje u mislima… (foto)

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Krakovu sa Francuskom na startu Glavne runde Svjetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

Rival crnogorskih rukometaša je zvanični olimpijski šampion i rezultatski najdominantnija selekcija 21. vijeka, koja je do sada tri puta osvajala zlatnu olimpijsku medalju, šest puta bila prvak planete, a tri puta najbolja na Starom kontinentu.

Iako im nedostaje nekoliko prvotimaca na ovom turniru, Francuzi su pokazali da su među glavnim kandidatama za trofej. Predvode ih Remili, Mae i jedan od najboljih rukometaša svih vremena, Nikola Karabatić.

Naša selekcija je prvu fazu završila sa trijumfima protiv Čelea i Irana i porazom od Španije, pa je u Glavnu rundu prenijela dva boda. “Trikolori” maksimalnih četiri, pošto su ostvarili sve tri pobjede, nad Poljskom, Saudijskom Arabijom i Slovenijom.

U dosadašnja dva međusobna meča Francuzi su ubjedljivo slavili, prije 10 godina na Svjetskom prvenstvu, i prošlog januara na prvenstvu Evrope.

Crnogorska reprezentacija biće oslabljena neigranjem pivota Nemanje Grbovića, koga je zbog povrede u timu zamijenio Miodrag Ćorsović, član slovenačkog Trimo Trebnja.

“Veliki je hendikep za našu ekipu, jer svi znamo što Grba znači našoj igri. Biće veoma teško u napadu, jer smo većinu njih završavali preko njega, ili je on stvarao šanse za druge igrače. Međutim idemo dalje, imamo naše planove koje smo zacrtali. Sigurnk da će nas ovo malo poremetiti, ali tu su Vuk Lazović i mladi Miodrag Ćorsović”, kazao je selektor Zoran Roganović.

Čitaj još:   KU KA LA TI MAJKA... DRITAN kao treći sin Novakovog oca: Šta ćemo još čuti... (foto, video)

I protiv Francuske, koja je apsolutni favorit, naša selekcija ići će na pobjedu, najavljuje Roganović.

“Francuska ima rutinu na velikim takmičenjima i oni će dodati gas kad to bude potrebno, ali želimo već na ovom prvenstvu da pokažemo da možemo da igramo sa svima. To smo pokazali protiv Španije, onda rutinske dvije pobjede protiv protivnika koji nisu iz vrha.

Tako da se i mi polako uključujemo i siguran sam da ćemo, uprkos problemima, dokazati da možemo da se nosimo sa njima. Idemo na pobjede u sva tri meča. I dalje je cilj četvrtfinale.”

Prvu šansu da se približe snovima su propustili na otvaranju „Tauron arene” protiv Španije, sada im je druga i posljednja da uhvate voz za Gdanjsk. A težeg rivala nisu mogli da imaju- izabranici Zorana Roganovića će večeras (18 časova) igrati protiv Francuske, velikana svjetskog rukometa koji je u XXI vijeku osvojio čak 17 medalja na velikim takmičenjima, od čega nevjerovatnih 11 zlatnih.

Mladi 20- godišnji crnogorski reprezentativac, Radojica Čepić kazao je da je naša reprezentacija ispunila svoj prvi cilj prolaskom u drugu fazu Svjetskog prvenstva.

“Naravno, ispunili smo svoj prvi cilj da prođemo prvu fazu. Sad se postavljaju neki drugi ciljevi, igramo protiv težih protivnika gdje moramo da pokažemo da zaslužujemo da budemo tu, i pokušaćemo da pružimo što bolji otpor”, kazao je ljevi bek naše ekipe.

Čitaj još:   SARAJEVO: "Deset u pola" Benjamine Karić, okupila ćevabdžije s ciljem... (foto, video)

Prvi meč sa Francuzima.

“Francuska je jedna od najboljih ekipa svijeta, imaju odlične igrače treba da pokušamo da se spremimo što bolje za njih i da pomažemo jedni drugoma i u odbrani i u napadu da bi uspjeli da napravimo neki rezultat”, kazao je mladi Pljevljak.

On se osvrnuo i na povredu pivota i Nemanje Grbovića.

“Grbović nam je bio mnogo bitan i u odbrani i u napadu, ali nadam se da ćemo uspjeti da nadoknadimo tu poziciju”.

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more