IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME JE VRLO OPASNO: Nakon kiše i olujnog vjetra stiže snijeg, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Jače padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, a dnevna između 8 i 15°C.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, srijeda, vijesti, 18: 01- 2023, 10: 24… VRIJEME JE VRLO OPASNO: Nakon kiše i olujnog vjetra stiže snijeg, donosimo prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni Celzijusovih, objavili iz FHMZ- a BiH…

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine očekuju se na području Hercegovine i jugozapadne Bosne, javlja Anadolija.

Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Tokom dana vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15 stepeni Celzijusovih. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 9, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA... (foto)

srijeda, 18.01.2023. godine
U Krajini, na jugozapadu Bosne i u Hercegovini, opšta slika će biti lošija usljed povremenih, jačih udara juga i nestabilnog vremena praćenog obilnijim padavinama, izraženije u prvom dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja, u noći problemi sa snom. U Posavini, centralnoj i istočnoj Bosni, također uz loše vrijeme, neznatno ugodnije, pretežno zbog slabije izražene južine, ali i ovdje uz nepovoljne biometeorološke prilike. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji uz jačanje osjeta hladnoće. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, a dnevna između 4 i 12°C.

U petak oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. Na jugu zemlje slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između – 1 i 3, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu zemlje kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između- 4 i 1, na jugu zemlje do 5, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između – 1 i 2, na jugu zemlje do 8 stepeni C.

Čitaj još:   ROŽAJE– Tri brata, dvanaestero djece a devet doktora... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more