IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vuković: Naš kandidat pobjeđuje, MILAN- Pipun Knežević DF ima kandidata za predsjedničke izbore, ADEL Omeragić- Bošnjačka stranka razmišlja o samostalnom nastupu… (foto, video)

Očekuje da bude drugog kruga izbora i da će kandidati DF- a i bloka okupljenog oko DPS- a biti u njemu.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 20: 01- 2023, 00: 24… IVAN Vuković: Naš kandidat pobjeđuje, MILAN- Pipun Knežević DF ima kandidata za predsjedničke izbore, ADEL Omeragić- Bošnjačka stranka razmišlja o samostalnom nastupu… (foto)

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je DF jedini politički subjekt koji zna ime svog predsjedničkog kandidata, ali nije želio da ga saopšti.

“To treba da se uradi na jedan strateški, politički, markentiški način”, rekao je Knežević u emisiji “Argumenti” na TVCG.

Očekuje da bude drugog kruga izbora i da će kandidati DF-a i bloka okupljenog oko DPS-a biti u njemu

On je konstatovao da je predsjednica Skupštine Danijela Đurović na prevaran način raspisala predsjedničke izbore i uskratila mogućnost da imamo objedinjene parlamentarne i predsjedničke izbore.

Milatović: mala šansa da podržimo kandidata DFa. 

Jedan od lidera Evrope sad Jakov Milatović je rekao da bi podržali nestranačku ličnost kao zajedničkog kandidata, ali da je mala vjerovatnoća da bi u ovom trenutku  podržali kandidata DF-a.

Vuković: Naš kandidat biće predsjednik

Potpredsjednik DPSa Ivan Vuković kazao je kako će u toj stranci odlučiti ko će biti njihov kandidat za predsjednika, te u razgovoru sa partnerima. “siguran sam da će taj kandidat biti predsjednik u narednih pet godina, rekao je Vuković.

Čitaj još:   GORI NA BLISKOM ISTOKU: U izraelskim napadima ubijena 32 PALESTINCA, likvidirano šest članova iste obitelji...

Šaranović: Pozivamo Evropu sad da se dogovorimo o koaliciji

Danilo Šaranović iz Demokrata kazao je kako bi Evropa sad i ta stranka trebalo da se dogovore o koaliciji.

” a da onda vidimo koje su to partije sa kojima imamo sinergetski efekat. ali prvo da vidimo da li će do ove koalicije doći, rekao je Šaranović.”

 Knežević: Mislim da  u ovom trenutku nije moguća koalicija sa SNP 

Zbog opstrukcije izbora Miodraga Lekića u ovom trenutku nije vjerovatna koalicija sa Socijalističkom narodnom partijom na narednim parlamentarnim izborima, kaže Knežević.

Omeragić: Bošnjačka stranka razmišlja o samostalnom nastupu

Bošnjačka stranka će razmisliti i o tome da ima svog kandidata ukoliko proevropske snage ne žele da se okupe, saopštio je funkcioner bošnjačke stranke Adel Omeragić. “Na parlamentarnim izborima bliži smo ideji da samostalno nastupimo”, rekao je Omeragić.

Milatović: Mislim da je raspuštanje Skupštine trenutno politički odgovorno.

Imamo Vladu koja nema politički legitimitet. “Sve partije osim URE i SNPa se deklarativno zalažu za izbore”, kazao je lider pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Uskoro opširnije…

Čitaj još:   VIC DANA: Mujo i novi komšija... (foto)

BONUS VIDEO: ARGUMENTI- Ustavni sud, Zakon o predsjedniku države, vanredni izbori…

izbor Standard.me

Dnevni horoskop za 28. januar 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

ĆIRO Blažević: Borim se iako znam da nemam šanse… (foto, video)

Legendarni trener Ćiro Blažević bori se sa opakom bolešću, ali Read more