IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

„Lavovi” protiv tri rivala- Poljske, navijača i umora… (foto, video)

Duel Crne Gore i Poljske u Taurun areni počeće u 20 sati i 30 minuta…

KRAKOV: Svijet, Sport, vijesti, petak, 20: 01- 2023, 16: 24… „Lavovi” protiv tri rivala- Poljske, navijača i umora… (foto, video)

Muška rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas sa Poljskom utakmicu drugog kola glavne runde Svjetskog prvenstva.

Crnogorski rukometaši izgubili su od Francsuke 35: 24, dok je od Poljske bolja bila Španija 27: 23.

Poljska je u dosadašnjem dijelu šampionata upisala je samo jedan trijumf, u prvom krugu takmičenja, protiv Saudijske Arabije, dok je poražena i od Francuske i Slovenije.

Crna Gora, koja ima polovičan učinak nakon četiri odigrana meča, pobjedom bi ostala u trci za četvrtfinale i plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Nakon povrede Nemanje Grbovića, novi pehovi zadesili su našu rukometnu reprezentaciju pred večerašnji meč sa Poljacima.

Čitaj još:   PREOKRET U SKUPŠTINI CRNE GORE: Rezolucija o genocidu u Srebrenici biće usvojena uz uslov da DPS glasa... (foto i video)

Zbog bolesti i povrede, selektor Roganović neće moći da računa na lijeve bekove, Stevana Vujovića i Miloša Božovića, koji je pružio dobru partiju i postigao šest golova u prethodnom kolu protiv Francuza.

Neće ni domaćini biti kompletni, standardni srednji bek Olejnjičak je van tima, mijenjaće ga 32-godišnji Pilitovski.

Utakmica u Krakovu, u kojoj Crna Gora mora da pobijedi da bi ostala u igri za treću poziciju u grupi i najmanje deseto mjesto u konačnom plasmanu, koje donosi olimpijske kvalifikacije, počeće u 20 i 30 sati…

BONUS VIDEO: Ovo je naša zemlja! Crna Gora- Poljska 26:23

izvor iBalkan.net