IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zbog nevremena u Crnoj Gori vojska u pripravnosti, snijeg izazvao haos… (foto)

Za pomoć civilnom stanovništvu pogođenom vremenskim nepogodama i poplavama, određeno je 150 pripadnika Vojske Crne Gore (VCG), kazao je ministar unutrašnjih poslova i koordinator rada Ministarstva odbrane Filip Adžić.

On je kazao da je VCG, u cilju u pomoći civilnim institucijama i građanima, opredjelila određena sredstva i snage koje u svakom trenutku mogu dejstvovati, prenosi RTCG.

Adžić je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, obišao opštine na severu Crne Gore koje su pogođene jakim nevremenom i poplavama.

On je istakao da je za pomoć civilnom stanovništvu pogođenom vremenskim nepogodama i poplavama, određeno 150 pripadnika VCG, sa sredstvima i opremom, medicinski tim, inžinjerijske mašine kao i transportni helikopteri Bell 412 EPI i Bell 505.

“Snage su locirane u Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima, Podgorici, Kolašinu i Baru. U slučaju pogoršanja vremenskih prilika i situacije na terenu, broj pripravnih pripadnika VCG se može i povećati, objasnio je Adžić.

Čitaj još:   STVARI MNOGO JASNIJE: Stranci u Njemačkoj zarađuju 22 % manje od domaćih radnika...

On je istakao da pripadnici lokalnih i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice.

Adžić je poručio i da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

Upravo ovakve situacije pokazuju koliko je važno konstantno ulaganje u sistem zaštite i spašavanja jer samo jačanjem kadrovskih i materijalnih kapaciteta možemo ponuditi pravovremen odgovor u cilju kako zaštite građana tako i materijalnih dobara, kazao je Adžić.

Više letova otkazano ili kasne na odrednice…
Let na liniji Podgorica – Beč odgođen je, nakon višesatnog kašnjenja, za nedelju, 22. januar, objavljeno je na sajtu Aerodroma Crne Gore.Avion kompanije Wizzair je trebalo da poleti sa podgoričkog aerodroma jutros u 8.05 sati. Po informaciji na sajtu ACG, planirano je poletanje u nedelju od 7.30 sati, prenosi RTCG.Na sajtu se navodi i da se očekuje kašnjenje kada je u pitanju dolazni let iz Milana, planiran za danas popodne u 14.05, kao i let ka tom italijanskom gradu, planiran za 14.40 časova.

izvor: RTV

Čitaj još:   Bošnjačka stranka ulazi u Vladu Milojka Spajića... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more