IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZDRAVKO Mamić prodao luksuznu vilu u Zagrebu: Otkriveno je, ko je kupio… (foto)

Zdravko Mamić, odnosno njegova supruga Marina Mamić, prodali su porodičnu vilu na zagrebačkom Tuškancu za…

ZAGREB: Hrvatska, Ekonomija, Sport, nedelja, 22: 01- 2023, 00: 24… ZDRAVKO Mamić prodao luksuznu vilu u Zagrebu: Otkriveno je, ko je kupio… (foto)

HIT NA HITOVIMA JE DA Zdravko Mamić, odnosno njegova supruga Marina Mamić, krajem prošle godine prodao je porodičnu vilu na zagrebačkom Tuškancu za 6 milona eura i time podmirio svoj dug poduzetniku Renatu Koraću od 44,5 miliona kuna, koje je posudio kako bi državi platio potraživanje.

Vilu je kupila Linda Ćorić, supruga tajanstvenog poduzetnika Danka Ćorića, jednog od najimućnijih Hrvata i osnivača lanca kladionica SuperSport, i to za 6 miliona eura, kako stoji u kupoprodajnom ugovoru sklopljenom krajem novembra prošle godine.

Iz ugovora je vidljivo da je dio novca, 407.500 eura otišlo na namirenje kredita iz 2015., a ostalo za podmirenje duga poduzetniku Koraću, koji je imao upisanu tražbinu od 6 miliona eura.

Korać je, kako piše Jutarnji.hr, potvrdio da mu je Mamić podmirio potraživanje te da više nije upisan ni na vili, ni na stanovima na Cvjetnom trgu koji glase na Marinu Mamić.

A ko su novi vlasnici vile?

Danko Ćorić, osnivač SuperSporta, slovi za jednog od najimućnijih Hrvata i najtajanstvenijih poduzetnika –  ne postoji, naime, nijedna njegova fotografija.

Čitaj još:   Uhapšen u Barceloni: Srbijanac na čelu bande, prodavao dopinge u sportu, jedna doza 250 eura... (eura)

Ćorić je porijeklom iz Širokog Brijega, a milione je zaradio na prodaji lanca kladionica, koje je potom sa suprugom odlučio investirati, među ostalim i u zagrebačke nekretnine. Za 135 miliona kuna ljetos je od Josipa Kordića kupio jednu od ljepših vila na Tuškancu, a preuzeo je i dubrovački hotel Maestral.

Nekadašnja Kordićeva vila koju su Ćorići kupili nalazi se na Tuškancu 100, a radi se o imanju od 33.247 četvornih metara s dvije kuće, garažom, stambenom zgradom s garažom, spremištem za poljoprivrednu mehanizaciju, gostinskom kućom i teniskim igralištem.

Vila je zaštićeni spomenik kulture. Kao njezina vlasnica navedena je Ćorićeva supruga. Pola kilometra sjeverno od te vile još je jedna nekretnina Ćorićevih, otkrio je portal Telegram, i to na Naumovcu.

Riječ je o kući površine 157 četvornih metara s dvorištem od 695 kvadrata. Ćorićevi su je kupili 2021. Posjeduju i jednu vilu na Krležinu Gvozdu, a kupili su je 2014., pisao je portal. Vlasnici su i nekoliko zagrebačkih stanova, u Svetoj Nedelji imaju dvije kuće, a u Zadru stan i četiri stambene zgrade.

Izvor (SB)