IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zima “pokazala zube”: Snijeg prekrio veći dio BALKANA, padat će i narednih dana… (foto, video)

Vozači ogorčeni: “Znaju naplatiti novac za autoput ali ga ne znaju očistiti?” Zbog intenzivnih sniježnih padavina i poledice usporeno je saobraćanje i otežano kretanje pješaka u mnogim dijelovima više zemalja na prostoru jugoistoka Evrope…

SARAJEVO- PODGORICA: Regija, Crna Hronika, vijeti, nedelja, 22: 01- 2023, 09: 24… Zima “pokazala zube”: Snijeg prekrio veći dio BALKANA, padat će i narednih dana… (foto, video)

Mateorolozi i za danas najavljuju oblačno vrijeme većinom sa snijegom ili susnježicom. Na jugu prema Jadranu pada kiša.

Na većini puteva u svim državama BALKANA se saobraćaj jutros odvija usporeno zbog snijega. Nastavak padavina se očekuje tokom cijelog dana sa temperaturom zraka od- 4 do 2°C, na jugu i do 10°C.

Posebnu pažnju skreću na dionice u višim planinskim predjelima i prevojima s obzirom na to da je na ovim dionicama izuzetno otežano saobraćanje.

Više padavina očekuje se u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 6°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između VR- 1 i 3°C, na jugu od 5 do 9° C.

nedjelja, 22.01.2023. godine
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Usljed nestabilnih vremenskih prilika tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće izraženije. Veći sadržaj vlage u zraku i sjeverno strujanje dodatno će pojačavati osjet hladnoće. Poželjno je umanjiti boravak na otvorenom i ne pretjerivati sa aktivnostima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Čitaj još:   ZIMA USRED PROLJEĆA: Narednih dana pretežno oblačno vrijeme s kišom i jutarnjim temperaturama ispod nule… (foto)

ponedjeljak, 23.01.2023. godine
Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Niske temperature većim dijelom dana i dalje će predstavljati problem za osjetljive osobe, naročito hronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare. Neophodno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima.

U utorak, 24. 01. 2023., u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U srijedu, 25. 01. 2023., u Bosni oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS: Jutros minusi na Bjelašnici, u Neumu 14 C, prognoza do subote... (foto)

BONUS VIDEO: Snijeg stigao u nizine i na vidine jugoistoka Evrope…

IZVOR iBalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more