IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSKLUZIVNO- NOVI MASAKR U AMERICI: Sedam ubijenih na dvije farme kod San Franciska… (foto, video)

Osumnjičeni za ubistva je uhvaćen…

SAN FRACISKO: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 24: 01- 2023, 08: 24… EKSKLUZIVNO- NOVI MASAKR U AMERICI: Sedam ubijenih na dvije farme kod San Franciska… (foto, video)

Sedam osoba ubijeno je u pucnjavi na dvije lokacije u gradu Half Moon Bayu, na obali na sjeveru Kalifornije, a čini se da ih je počinila ista osoba, koja je privedena, izvijestile su lokalne vlasti.

Grad Half Moon Bay nalazi se oko 50 kilometara južno od San Francisca.

Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj su lokaciji našli četiri poginule osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mjestu u blizini našli još tri mrtve osobe, rekla je na konferenciji za novinare šerifkinja Christina Corpus.

Obje lokacije na kojima su se dogodili napadi su farme, a kako je izvijestio San Francisco Chronicle, jedna od njih je farma gljiva.

Snimak koji je objavio ABC 7 iz Half Moon Baya pokazuje hapšenje prilikom kojega dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, naređuju muškarcu da iziđe iz automobila. Osumnjičenik za pucnjavu je izišao, srušen je na zemlju i pretražen. Ubrzo je na mjesto događaja stiglo još naoružanih policajaca u uniformi.

Čitaj još:   HAOS,POZNATA KREATORKA NABACIVALA"VIP" KLIJENTE MAKROU: Ovako radi elitna prostitucija u Srbiji...

U automobilu osumnjičenog pronađeno je oružje, rekla je Corpus.

BONUS VIDEO: Authorities chase DUI suspect in West L.A. area…

Posljednje masovno ubistvo dogodilo se prije samo dva dana u Monterey Parku, gdje je u pucnjavi ubijeno 11 osoba.

O pucnjavama je obaviješten i američki predsjednik Joe Biden, napisala je na Twitteru njegova glasnogovornica Karine Jean- Pierre. Predsjednik je “pozvao savezne snage reda da pruže svu potrebnu pomoć lokalnim vlastima”, dodala je.

BONUS VIDEO: Watch police arrest suspect in deadly Half Moon Bay, California shootings– EXCLUSIVE

izvor agencije

ĆIRO Blažević: Borim se iako znam da nemam šanse… (foto, video)

Legendarni trener Ćiro Blažević bori se sa opakom bolešću, ali Read more