IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDHODNO SE ŽALILI: Sarajlije koje su iz avlija izbacivale snijeg na ulicu, bit će kažnjene… (foto, video)

Prethodnih dana nakon što su vozila Zimske službe u Sarajevu očistila ulice, nekolicina građana je snijeg iz svojih dvorišta izbacivala na tek očišćenu saobraćajnicu…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 24: 01- 2023, 00: 24… PREDHODNO SE ŽALILI: Sarajlije koje su iz avlija izbacivale snijeg na ulicu, bit će kažnjene… (foto, video)

Nakon saobraćajnih problema koje je u Sarajevu uzrokovao snijeg, oglasili su se iz Vlade Kantona Sarajevo. Kažu kako je prethodnih dana, nakon što su vozila Zimske službe KJKP RAD Sarajevo očistila ulice, zabilježeno da su neki građani snijeg iz avlija izbacivali na tek očišćenu saobraćajnicu, a da su se prethodno žalili zbog snijega na cesti. Objavljene su i fotografije na kojima se vidi da je iz avlija izbačen snijeg.

BONUS VIDEO: U Sarajevu opet pada snijeg: Pogledajte kako su očišćene ulice

Iz RAD- a podsjećaju da Zakon o komunalnoj čistoći definiše obaveze građana, javnih komunalnih preduzeća i drugih pravnih lica vezane za zimsko održavanje javno-prometnih površina.

Čitaj još:   NIZ potresa na obali Italije, tresla se i Hrvatska...

“Četvrti dio Zakona o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo odnosi se na uklanjanje snijega. Od člana 41 do člana 52 preciziraju se obaveze i prava fizičkih i pravnih lica. Ukoliko se prekrši neka od odredbi ovog zakona, u sedmom dijelu navedenog zakona precizirane su kaznene odredbe. One će biti primjenjene.

Vozači na terenu će zajedno sa općinskim službama bilježiti situacije poput ovih u ulicama Bistrik br. 35, Okrugla br. 15 i Bistrik Potok br. 15. Eko redari će u skladu sa ovlaštenjima sačinjavati službene zabilješke i predavati Kantonalnoj Komunalnoj Inspekciji na izricanje kazni”, saopćeno je iz Vlade KS.

Snijeg na cesti
Izbacivanje snijega na cestu je kažnjivo

BONUS VIDEO: Crnom Gorom: Čišćenje snijega- UKROTITELJI JAVORKA, reportaža HD

izvor Raport.ba

VUČIĆ i DAČIĆ: Dobar sluga i loš gospodar… (foto, video)

Utisak koji trenutno lider Aleksandar Vučić ostavlja u odnosu prema Read more

Dnevni horoskop za 9. februar 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more