IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA NAD BIJELIM POLJEM: Danas, Dženaza uglednom doktoru ASIMU Dizdareviću…

Dr Asim Dizdarević je rođen 1940. godine u Bijelom Polju, osnovnu školu i Gimnaziju završio je u rodnom gradu, a Medicinski fakultet u Zagrebu.

Bio je jedan od najpoznatijih pedijatara i uopšte najuglednijih crnogorskih ljekara i humanista, piše portal “Vijesti iz Bijelog Polja”.

Dužnost predsjednika Opštine Bijelo Polje obavljao je 1989. i 1990. godine. Dizdarević je biran za poslanika i potpredsjednika Skupštine Crne Gore, poslanika u Vijeću građana Skupštine SRJ, predsjednika Crvenog krsta Crne Gore i predsjednika Udruženja pedijatara Jugoslavije.

Dr Asim Dizdarević je bio dobitnik Trećejanuarske nagrade, plakete UNICEF- a, Zlatne značke republičkog i saveznog Crvenog krsta i brojnih odlikovanja, takođe autor je preko pedeset naučnih radova.

Važio je za jednu od najuglednijih ličnosti u poslijeratnoj istoriji naše Opštine i čovjeka čija riječ ima posebnu težinu.

Čitaj još:   ZA NEVJEROVATI- LEDENICA PALA NA GLAVU RUSKOM MINISTRU ZA VANREDNE SITUACIJE: General- potpukovnik Anatolij Elizarov u teškom stanju! (foto, video)

Hatar će se primati 24.januara od 17 do 20h i 25.januara od 09 do 14 časova u gradskoj gasulhani.

Dženaza polazi u srijedu 25.januara 2023.godine u 14 časova od gradske gasulhane.Dženaza će se klanjati ispred gasulhane, a pokop obaviti na mezarju u Lješnici.

izvor: SCG.me

Noćni vukovi: Putinovi ”ANĐELI” pružaju korijenje u regionu… (foto)

Pod krinkom kulturnog, humanitarnog ili nekog drugog rada umotanog u Read more

TRAGEDIJA U TRAVNIKU: Ubio se otac sedmero djece…

Denis Zahirović, 45- godišnjak iz travničkog naselja Donje Krčevine, pronađen Read more

ŠOU PROGRAM: Srpski navijači privedeni u Melburnu zbog Putina… (foto, video) 

Novak Đoković je prošao u polufinale Australijan opena, u Melburnu Read more