IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HERCEG NOVI: Nakon osam dana traganja, ronioci pronašli tijelo dječaka kod Rta Oštro…

Nakon osmodnevne potrage u kojoj je učestvovalo više od 100 spasilaca iz različitih državnih i lokalnih službi

pasioci su danas, oko 15 sati, u hrvatskim vodama kod Rta Oštro pronašli tijelo trinaestogodišnjeg dječaka, kojeg su talasi povukli u more 17. januara.

– Ronioci su kod Rta Oštro pronašli tijelo dječaka- potvrdio je Portalu Pobjeda Danilo Mijajlović iz Regionalnog ronilačkog centra Bijela.

On je kazao da su nakon dojave izašli na lice mjesta sa pripadnicima Uprave policije i nadležnim organima koji su preuzeli tijelo na dalje postupanje.

Načelnik kriminilastičke policije u Centra bezbjednosti Herceg Noci Mitar Tadić kazao je za RTHN da je, u 14: 10 sati, hrvatski državljanin, koji je na Rtu Oštro izvodio građevinske radove, prijavio da je u moru uočio tijelo.

– Upućena su odmah plovila Granične policije Plovne jedinice, UPSUL-a i ronioci Regionalnog centra na lice mjesta koji su potvrdili da se radi o tijelu nestalog dječaka. Pomoć su nam pružile kolege iz Hrvatske, Plovna jedinica njihova s obzirom da se tijelo nalazilo u hrvatskim teritorijalnim vodama. Tijelo će biti poslato na obdukciju u KCCG- kazao je Tadić.

Čitaj još:   INTERVJU MIKINE SUPRUGE JE DIO TAKTIKE: Advokat rekao zašto je BAŠ SADA progovorila... (foto)

Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Žarko Lukšić izrazio je saučešće porodici, u ime svih spasilaca i sa kopna, i sa mora, i iz vazduha, kao i nadu da ovakvih tragedija više neće biti.

– Akcija je bila opsežna, trajala je osam dana. Svi državni organi, zajedno sa privatnim licima, obavljali su potragu cijelog hercegnovskog zaliva u širini, i tijelo je konačno pronađeno, jer u ovim uslovima moglo se čak destiti da nikada i ne bude pronađeno.

Nadamo se da ovakvih slučajeva više neće biti. Iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama još jednom upozoravamo da more nije šala, i da treba voditi računa o svim vremenskim uslovima. Ovaj nemio događaj se prvi put dešava u hercegnovskom zalivu, a nadamo se da će biti i poslednji- poručio je Lukšić.

Potraga je trajala osam dana, a učestvovalo je preko 100 spasilaca iz različitih državnih i lokalnih službi. Dječaka je talas povukao u more 17. januara oko 22 sata kod Vojničkih banja.

izvor: pobjeda.me

POLICIJSKA AKCIJA U SLOVENIJI: Uhapšena dva RUSKA špijuna, u Ljubljani su otvorili…

Slovenska obavještajno-sigurnosna agencija zajedno s NPU-om (Nacionalni istražni ured) privela Read more