IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA MAJKE SREBRENICE: Jednom riječju pojasnile SCHMIDTU razlike između 9. JANUARA i 1. MARTA… (foto, video)

Jako je bitno, gospodine Schmit, velika je razlika između 1. marta i 9. januara. Prije svega civilizacijska!– poručile su Majke Srebrenice…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26: 01- 2023, 10: 04… BRAVO ZA MAJKE SREBRENICE: Jednom riječju pojasnile SCHMIDTU razlike između 9. JANUARA i 1. MARTA… (foto, video)

Na izjave Christiana Schmidta, visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu koji je jučer govorio, između ostalog i o neustavnom obilježavanju 9. januara kao dana bh. entiteta RS, reagirali su iz Udruženja ˝Majke Srebrenice˝.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt gostovao je večeras na N1 gdje je, između ostalog, govorio o obilježavanju neusavnog dana Republik Srpske, 9. januara.

– Obećavam da imamo čitav niz ideja koje želimo provesti pa ćemo vidjeti kako će se to dalje razvijati.Ubijeđen sam da će sljedeći 9. januar izgledati drugačije. Nije bitno da li je to 9. januar ili 1. mart. Mora se razgovarati. Mora se dati prilika ljudima iz RS- a da urade nešto. Ako se ta prilika ne iskoristi, onda ćemo razgovarati – naveo je Schmidt.

  • Ubijeđen sam da će slijedeći 9. januar izgledati drugačije. Nije uopće bitno da li je to 9. januar, 1. mart ili neki drugi dan. Treba razmisliti o tome i djelovati u tom smislu – izjavio je Schmidt za N1.
Čitaj još:   NEW YORK Prva dama SAD- a broji dane do razvoda od Trampa...

Na njegovu izjavu regaovale su putem svog Twitter naloga Majke Srebrenice.

– Jako je bitno gospodine Schmit, velika je razlika između 1.marta i 9.januara. Prije svega civilizacijska– poručile su.

Na pitanje da pojasni koje će korake poduzeti da 9. januar ne bude kao ove godine, što je prethodno sam najavio, Schmidt je odgovorio da se o tim stvarima mora razgovarati s ljudima i dati im priliku da nešto urade i ako se prilika ne iskoristi, onda se može dalje razgovarati, ali da on neće prijetiti da će biti oštar.

  • Jako je bitno, gospodine Schmit, velika je razlika između 1. marta i 9. januara. Prije svega civilizacijska!– poručile su Majke Srebrenice.
Čitaj još:   NAPADNUT IMAM DŽAMIJE u RS- u: Alkoholičar ušao u stan prijedorskog imama i ponižavao ga... (foto)

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more