IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Nesvakidašnji životni put jedne KRALJICE: Svijet obilazila sa RANCEM na leđima, muža upoznala… (foto)

Belgijska kraljica Matilda zaista ima “plavu krv” za razliku od većine današnjih princeza i kraljica, a njenu svadbenu ceremoniju su mnogi upoređivali sa venčanjem princeze Dajane i princa Čarlsa.

Belgijski dvor je nedavno imao veliki razlog za slavlje. Naime, belgijska kraljica Matilda je 20. januara napunila 50 godina, što je veoma važan datum za Belgijanske budući da je ona jedna od najomiljenijih belgijskih vladarki svih vremena.

Zajedno sa suprugom Filipom je na tronu od 2013. godine, a kako je tekao njen životni put, pročitajte u nastavku. 

Belgijska kraljica Matilda je rođena 1973. godine u Ukelu u Belgiji. Njeno pravo ime u celini glasi Jonkvrouw Mathilde d'Udekem d'Acoz, a interesantno je da Jonkvrouw znači mlada žena.

Ona je odrasla u porodici sudije i grofice, te za razliku od većine sadašnjih princeza i kraljica zaista ima “plavu krv” u svojoj porodici. 

Školovanje je završila u Bastonju pre nego što je otišla na Institut de la Vierge Fidele u Briselu. Diplomirala je logopediju 1994. godine takođe u Briselu i tamo je otvorila svoju ordinaciju.

  • Budućeg supruga upoznala na teniskom meču
Čitaj još:   ČIKAGO: Okovan ledom, tem. - 53 stepena C...

O ljubavnoj priči sadašnjeg kralja Filipa i nje se ne zna mnogo, ali kako su preneli strani mediji, njih dvoje su se upoznali na jednom teniskom meču 1996. godine, a kako je britanski Hello magazin objavio, kralj Filip je odmah znao da je ona ta.

– Video sam je (Matildu) izdaleka i otišao sam da razgovaram sa njom. Odmah sam znao da će ona biti moja buduća žena – ispričao je Filip.

Otkad su se upoznali nisu se odvajali, a tri godine kasnije su se venčali.

Njihovo venčanje 4. decembra 1999. godine mnogi su upoređivali sa venčanjem princeze Dajane i princa Čarlsa, a ona je od anonimne osobe postala jedna od najpopularnijih i najpoznatijih ličnosti Belgije. 

Belgijska kraljica Matilda govori savršeno nekoliko jezika što joj pomaže u obavljanju državničkih zadataka i kraljevskih dužnosti. Ona govori francuski, danski, nemački, engleski i italijanski jezik. 

izvor. glossy.rs

Čitaj još:   UŽIVAJTE ŠTO VIŠE ČOKOLADA, SVE STE PAMETNIJI: Nauka potvrđuje, evo na osnovu ČEGA... (foto)