IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Preminuo legendarni bh. glumac Saša Petrović… (foto, video)

Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Glumio je u 15 filmova i više serija…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota, 28: 01- 2023, 00: 04… TUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Preminuo legendarni bh. glumac Saša Petrović… (foto, video)

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović preminuo je danas u Sarajevu.

Ovu tužnu informaciju potvrdio je režiser Srđan Vuletić koji je upravo Petroviću dodijelio i prvu glavnu filmsku ulogu u njegovoj karijeri…

Aleksandar Saša Petrović rođen je 2. januara 1962. godine u Sarajevu. Glumio je u 15 filmova i dvije serije.

Postao je poznatiji nakon uloge u kultnoj sarajevskoj predstavi “Audicija”. Regionalno je poznat po ulozi Čakija u filmovima o Lepoj Breni.

Također, ostvario je i uloge u filmovima “Ničija zemlja”, “Ovo malo duše”, “Život radnika”, “Hajde da se volimo”, “Kuduz”, “Istočno od istoka”, “Prokleta je Amerika”, “Ničija zemlja”, “Gori vatra”, ” Ljeto u Zlatnoj dolini”, “Nafaka”.

Posljednjih godina na malim ekranima smo ga mogli gledati u ulozi Stjepana u humorističnoj seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Vijest da je glumac Saša Petrović ozbiljno bolestan ovih dana izazvala je veliku pažnju javnosti. Naime, Petrović je trebao glumiti u predstavi „Sjećaš li se Doli Bel“ u režiji Kokana Mladenovića, koja je za javnost večeras premijerno izvedena u Kamernom teatru 55.

Čitaj još:   BJESNI VELIKI POŽAR NA SJEVERU BOSNE: Gori benzinska pumpa, vatra se proširila i na vozila... (foto, video)

No, tokom proba mu je pozlilo i morao se povući iz glumačke postave i ulogu “Tetka Cvikeraša” preuzeo je Admir Glamočak.

BONUS VIDEO: Lud, zbunjen, normalan Ep 33- Diler pod stare dane (CIJELA EPIZODA)

U glumačkim kuloarima kruži priča da je Saša doživio moždani udar, a, kako je kazao izvor Dnevnog avaza, iz bolnice je pušten na kućno liječenje.

– Prije dva dana sreo sam njegovu bivšu suprugu i rekla mi je da je kod kuće. Saša se osjeća malo bolje, ali situacija je još ozbiljna. Nadamo se da će prevazići ovaj period i vratiti se uskoro na scenu – kazao je isti izvor.

Sve predstave koje su bile na repertoaru Kamernog teatra 55, a u kojima je ovaj glumac ostvario uloge, bit će prolongirane do daljnjeg.

– Nema potrebe za ovakvim razgovorima. Čujete kako se osjećam. Loše, ali bit će bolje – kazao je kratko Petrović novinaru Aavaz koji ga je pozvao telefonom.

BOPNUS VIDEO: AUDICIJA: Saša Petrović kao Čabarabdić

Prvu glavnu filmsku ulogu ostvario je u filmu Srđana Vuletića “Teško je biti fin” za koji je dobio “Srce Sarajeva za najboljeg muškog glumca” na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Čitaj još:   AMERIKANCI odbili NOVAKA Đokovića: Ne igra na dva mastersa u SAD! (foto, video)

BONUS VIDEO: Teško je biti fin- Autorasprava

izvor iBalkan.net/ agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more