IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNOGORAC UHAPŠEN U CENTRU ZAGREBA: Draško je na Interpolovoj potjernici, upali mu u stan… (foto, video)

Draško Vuković bio je svjedok pokajnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe optuženih za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik…

ZAGREB: Regija, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 30: 01- 2023, 20: 24… CRNOGORAC UHAPŠEN U CENTRU ZAGREBA: Draško je na Interpolovoj potjernici, upali mu u stan… (foto, video)

U subotu u prijepodnevnim satima su policijski službenici Odjela za potrage Sektora kriminalističke policije Policijske uprave zagrebačke na području centra Zagreba u iznajmljenom stanu pronašli te uhapsili državljanina Crne Gore starosti 46 godina, objavila je policija.

  • Naime, policijski službenici su temeljem ciljanog prikupljanja informacija došli do saznanja da se u iznajmljenom stanu u Centru nalazi strani državljanin za kojim je raspisana međunarodna potraga Interpola Republike Argentine zbog kaznenog djela ‘Pokušaj krijumčarenja opojnih droga’.

Dolaskom na adresu 46- godišnjaka su uhapsili i odveli u službene prostorije te je istog dana, 28. januara 2023. godine, odveden na Županijski sud u Zagrebu radi pokretanja ekstradicijskog postupka”, objavila je policija.

Uhapšeni, kako se saznaje, Draško Vuković, bivši saradnik crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Priveden je na osnovi Interpolove potjernice iz 2009. godine, a tereti ga se za dilanje skoro 500 kilograma kokaina.

Čitaj još:   Hoće li Dodiku biti zabranjeno učešće na izborima!?

Draško Vuković bio je svjedok pokajnik u drugostepenom postupku koji se vodio protiv grupe Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5.7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Uhapšeni su u velikoj akciji kodnog imena Balkanski ratnik.

Svjedočio je o tome kako su švercali velike količine kokaina, da je surađivao s Draganom Dudićem Fricom i Anatazijem Martinićem, ali ne i Šarićem, iako je ranije dao iskaz u kojem je tvrdio da Šarić bio neprikosnoveni vođa.

  • Drogu smo ubacivali na gumene čamce, a s čamaca je izbacivali negdje između Urugvaja i Argentine, a onda ubacivali u kontejnere i ukrcavali na prekooceanske brodove– rekao je Vuković na suđenju.

Vuković je sredinom februara 2007. godine uhapšen u Kopenhagenu s 38 kilograma kokaina vrijednog nekoliko miliona eura, zajedno s još dvojicom državljana Srbije, a svi su kod sebe imali hrvatske pasoše. 

Krajem marta 2007. godine uspio je pobjeći danskoj policiji tokom prebacivanja u zatvor, a u uličnoj borbi u centru Kopenhagena ranjeno je 11 policajaca.

Vuković je pobjegao u sačekuši automobila u kojem je bio, a akciju su navodno organizirali njegovi suradnici iz narkokartela koji su napravili zasjedu policijskog vozila. Danski mediji tada su pisali da je ovo oslobađanje bilo “najbrutalnije i najprofesionalnije u danskoj historiji”.

Čitaj još:   UŽAS U SARAJEVU: Nepoznata lica noževima napali trudnicu... (foto)

BONUS VIDEO: Vuković dobio status svedoka saradnika…

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

HAOS Hrvatski branitelji zabranili Bajagi da održi koncert…

Na ovogodišnjim "Danima piva" u Karlovcu trebalo je da nastupi Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more