IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas oblačno, povremeno sa slabim snijegom, u narednim danima pada na planinana u dolinama i gradovima… (foto)

Danas će u preovladavati oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom, dok će na jugu biti umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 30: 01- 2023, 08: 24… Danas oblačno, povremeno sa slabim snijegom, u narednim danima pada na planinana u dolinama i gradovima… (foto)

U Bosni će danas biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano, dok će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu od 6 do 10 stepeni celzijusevih, saopćeno je jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica i Livno- 9; Drvar- 7; Široki Brijeg- 5; Bihać i Stolac- 3; Bugojno i Sarajevo- 2; Gradačac- 1; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Sanski Most, Trebinje i Zenica 0; Tuzla 1; Mostar 2; Neum 4 stepeni C.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepena.

Objavljena je prognoza i za danas i za naredna tri dana.

ponedjeljak, 30.01.2023. godine
Biometeorološka prognoza i dalje je dosta loša. Hladno vrijeme većim dijelom dana, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Mada će preovladavati sjeverno strujanje, smanjenje naoblake i djelimično razvedravanje, uz kraće sunčane periode, ipak će pozitivno djelovati na raspoloženje stanovništva. Upozoravamo na primjerenu zaštitu od niskih temperatura, osobito tokom jutra. Iako ne tako izrazito, na jugu malo toplije i ugodnije u odnosu na unutrašnjost zemlje.

Čitaj još:   Danas oblačno, a od sutra padavine... (foto)

Tako nas sutra u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili susnježicom u nižim i snijegom u višim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od- 4 do 2, na jugu do 4, a dnevna od 0 do 6, na jugu zemlje do 9 stepeni C.

U srijedu će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U kasnim večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od- 5 do 1, na jugu do 3, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Za četvrtak se prognozira uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Padavine većinom poslije podne. Jutarnja temperatura od- 2 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusevih.

Čitaj još:   Cure novi detalji o smrtonosnom srpskom kajmaku: Ljudi su umirali u najgorim mukama, ostali će imati trajne posljedice! (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more