IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Milanoviću, objasni porodicama ubijene albanske djece da je Kosovo srpsko!

A trebao je samo da šuti i bio bi bolji od Kolinde Grabar Kitarović… Činilo se kao laka misija za Zorana Milanovića. Pa ipak nemoguća.

Serijom suludih izjava, koje se mogu okarakterisati ili kao notorna gluposti ili kao zle namjere, Zoran Milanović se u zadnjih par mjeseci prometnuo u prvog ruskog čovjeka na Balkanu. Čini se da svakom svojim izjavom otima kruh svom prijatelju, putinofilu Miloradu Dodiku dok se ostatak svijeta zgražava na bestijalnosti koji izlaze iz Milanovićeve glave.

Pa tako predsjednik Hrvatske u jednoj izjavi kaže kako Krim više nikada neće biti Ukrajina, a Kosovo je oduzeto od Srbije.

Da krenemo od nazad.

Objasni pobijenim civilima Kosova kako je njihova domovina srpsko vlasništvo Eto, volio bih vidjeti Zorana Milanovića, koji kaže da je Kosovo “oduzeto“ od Srbije šta ima reći npr. Sarandi Bogujevci, kojoj su srbijanske okupacione trupe baš na Kosovu, njenom rodnom Kosovu pobile cijelu familiju. A Saranda je tog marta 1999. godine imala 13 godina.

I Saranda je, Zorane Milanoviću, gledala kako joj srpski “Škorpioni”, za početak ubijaju brata.

-Saranda je Milanoviću promatrala glavu svog ubijenog brata.

Saranda kaže:

“Pogođena sam u nogu. Neko je krkljao. Ponovo su pucali. Pogođena sam zatim u ruku i leđa. Podigla sam glavu i vidjela brata Genca koji mi je rekao ‘vidi šta su uradili bratu’, kojem je bilo raznijeto pola glave.”

Saranda je, Zorane Milanoviću, dobila dva metka u nogu, jedan u leđa i čak 13 u ruku. 16 paklenih metaka, Zorane Milanoviću!

Na dijete!

Jel’ Saranda “otimala Srbima Kosovo”?

Jesu li njeni krivi što su na Kosovu živjeli vjekovima? Šta, bili su krvi što su živi i što je po Milanoviću neko oteo Srbima Kosovo? Objasni to Sarandi Zorane, ako možeš!

Objasni to naglas svijetu tamo u onom dvorištu Halima Gashija u Podujevu gdje su srbijanski “Škorpioni”, ubili sedmoro djece i sedam žena:

Shpetim (1989.) i Shpend (1986.), sinovi Safeta Bogujevci, njegova supruga Sala (1960.), Nora (1984.), kćerka Seljatina Bogujevci, njegova supruga Shefkate (1956.), Shehide Bogujevci (1932.), Nefise Bogujevcu Llugaliu (1945.), sestra Seljatina i Safeta, njena snaha Fezdrije Llugialiu (1978.), Dafina (1990.), Arber (1992.), Mimoza (1995.) i Albin (1997.), deca Envera Durići, Fitnete (1963.), Enverova supruga i Isma (1930.), Enverova majka.

Čitaj još:   SENAD PEĆANIN U NEVJERICI, OGLASIO SE I DRAGAN BURSAĆ: „Mediteranske karnevalske maškare u četničkoj izvedbi…“ (foto, video)

To je saldo samo jedne od silnih “oslobodilačkih” akcija srbijanske vojske koja je “polagala pravo na svoje Kosovo”. Što li pobi toliko svojih ljudi, ako su i ljudi, kao i teritorija njihovi. Ili je Miloševićeva vojska, kao i ona Putinova samo htjela teritoriju bez ljudi, a to se zove osvajanje, a ne oslobađanje, predsjedniče Hrvatske!

Fatos, Saranda i Jehona Bogujevci, djeca koja su preživjela strijeljanje, otišla su da žive u Englesku. Oni su na dan strijeljanja imali 11, 12, odnosno 14 godina, Zorane Milanoviću.

Jesu li oni oteli Srbiji Kosovo? Jesu li oni krivi štio su živi?

I na koncu, ovo sve možeš pitati Sarandu Bogujevci, ona je danas potpredsjednica kosovskog Parlamenta.

Pa se onda sjeti, Zorane Milanoviću, hladnjača sa ljudskim tijelima, koje se voze sa, kako ti kažeš sa “okupiranog srpskog Kosova” i bacaju se u jezera Srbije, a nakon toga tajno pokapaju u nizove masovnih grobnica, od kojih je jedna u predgrađu Beograda, u Batajnici!

Hoćeš li po istoj logici Knin i Vukovar dio Srbije?

Je l’ to i dalje “tvoje srpsko Kosovo”? Ili ćeš po toj svojoj nakaradnoj logici Srbiji da isporučiš Vukovar i Knin, jer je Srbija sa svojom četničkom politikom u jednom periodu tvrdila da su to baš njeni gradovi, koji su joj “nepravednim AVNOJ- em” oteti? Ili ćeš nakon toga isporučiti Istru Italiji, jer je bože moj, pitaj desne i profašističke italijanske skupine, ona oteta Italiji i pripojena Hrvatskoj?

Ili je ova tvoja izjava, zapravo izjava jednog ruskog čovjeka od moći na Balkanu, koji bio da otvara novo južno žarište, zarad skretanja pažnje sa ruskog uništavanja Ukrajine, Zorane Milanoviću?

Čitaj još:   HARIS DŽINOVIĆ: Sve redom demantuje,"Ne bih održao koncert u Banja Luci ni po koju cijenu"...

A šta tek reći za izjavu u kojoj kažeš da Krim više nikada neće biti dio Ukrajine?! Kaži to hiljadama očeva i majki čija su djeca izginula u sumanutim ruskim bombradovanjima zarad aneksije Krima.

Zamisli Zorane da je neki predsjednik susjedne zemlje za vrijeme Domovinskog rata i agresije na Hrvatsku govorio kako su pomenuti Knin i Vukovar više nikad neće biti Hrvatski. Znam bio je jedan takav i zvao se Slobodan Milošević. Pa si eto ti, Zorane Milanoviću zasigurno najbolji polaznik Miloševićevog kursa relativizacije teritorijalne okupacije. Ironično, zar ne?!

Za kraj, o politici Zorana Milanovića, koji otima kruh putinofilima, najbolje svjedoči jedan tvit u kome autor istog kaže, da nikad u životu nije glasao za HDZ, ali će poslije svih ovih Milanovićevih izjava uraditi i to, kako bi se ovaj klaun skinuo sa vlasti.

I ako je od Milanovića, puno je!

Dragan Bursać

Izvor:Radio Sarajevo

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more