IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jevto Eraković: Predsjednički izbori prekretnica protiv okupacije Crne Gore- MILO Đukanović odbranio temelje države…

Trenutno imamo jednu grupaciju, uzurpatore, koji, kako je rekao, upravljaju Crnom Gorom i ne odražavaju volju građana.

“Prije razgovora o konkretnom kandidatu moramo biti potpuno svjesni šta nas očekuje u izbornom procesu koji je pred nama. Jedna ozbiljna i odgovorna pozicija naše države Crne Gore i shodno takvoj poziciji naš sledstveni odgovor. Moramo biti svjesni važnosti ovih izbora i priznati da se Crna Gora danas nalazi u statusu okupirane države”, kazao je Eraković.

Porobljene su, ističe, sve institucije naše države, nema nikakvog zazora od uticaja na parlament, niti izvršnu i sudsku vlast.

“U takvoj situaciji važnost predsjedničkih izbora je mnogo veća. Sjetimo se i sami kakva je pozicija predsjednika države definisana u Ustavu Crne Gore. U prethodnom periodu samo zahvaljujući političkoj mudrosti, pameti i svim onim vrlinama koje ga krase u posljednjih 30 godina bivstvovanja na političkoj sceni predsjednik Crne Gore je uspio da odbrani mnoge važne temelje ove države…

Danas ovi izbori trebaju da predstavljaju odškrinuta vrata koja će biti ulaznica za odrobljavanje Crne Gore u kojoj se ona nalazi u ovom trenutku“, smatra Eraković.

Ono što sada živimo, naglašava, nije izborna volja građana Crne Gore.

“Građani koji su glasali za URU, Demokrate, SNP pa čak i oni koji su kasnije glasali za Evropu sad sigurno nijesu glasali za uništavanje crnogorskih institucija. Nijesu glasali da se u tim institucijama ne vijore više crnogorske zastave, nijesu glasali za politiku koja će da progoni ljude koji brane crnogorski identitet…

Čitaj još:   JEVTO Eraković: Ratni zločinac opet vidi šansu za ostvarenje ciljeva u Crnoj Gori... (foto)

Nijesu glasali za politiku koja zabranjuje crnogorski jezik, za uništenje svega crnogorskog i proevropskog. Sigurno su glasali i imali druge motive sagledavajući greške koje smo i mi pravili u prethodnom periodu, ali ovo šta sad Crne Gora živi i šta proživljava nije bio izbor tih građana”, uvjeren je Eraković.

Trenutno, prema njegovoj ocjeni, imamo jednu grupaciju, uzurpatore, koji upravljaju Crnom Gorom i koji ne odražavaju volju građana.

“Moramo iskoristiti ovu priliku i šansu, jer ovi izboru treba da budu prekretnica u budućem periodu Crne Gore. Ko god bude kandidat treba da bude kandidat ispred suverenističkog bloka. Očekujem maksimalnu odgovornost i disciplinu, jedan pravi odnos prema državi jer odnos prema državi odnosno prema onom kandidatu koji bude na predsjedničkim izborima mora da bude odnos građana koji poštuju suverenost Crne Gore prema tom izboru”, rekao je Eraković.

Treba da se, kako je kazao, usredsrede i pokažu odgovornost da ne dozvole bilo kakve različite pizme, sujete i netrpeljivosti.

“Sada nema nijednog razloga da raspravljamo zašto ovaj kandidat ili onaj kandidat. Ko god bio, ona ili on, mora da bude reprezent kompletnog suverenističkog bloka. Jedan jedini interes mora da nam bude Crna Gora i njen evropski put.

Nije me iznenadila kandidatura Milojka Spajića za predsjedničke izbore, što ima pravo svaki građanin koji ispunjava uslove. Mi moramo da se okrenemo našem kandidatu i mobilizaciji suverenističkog bloka. Siguran sam da mobilizacija ljudi koji vjeruju u evropski put može dovesti do sigurne pobjede našeg predsjedničkog kandidata“, zaključio je Eraković.

izvor: gradskiportal.me

Čitaj još:   JEVTO Eraković: Popisivačima “srpskog sveta” nećemo otvarati vrata... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more