IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Čelanović: Imaćemo kandidata koji će pobijediti u prvom krugu… (foto)

Izbor sudija Ustavnog suda je početna tačka da odblokiramo državu čije sve grane su u blokadi već duži vremenski period, kazao je generalni sekretar Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

“Od vremena Miloševića nijesmo imali ovako jasan stav međunarodne zajednice i relevantnih adresa”, ističe Čelanović.

Govoreći o uticaju Crkve Srbije u Crnoj Gori, Čelanović kaže da kao institucija u posljednje vrijeme funkcioniše kao politička organizacija koja ima neprimjereno veliki uticaj na društvena i politička dešavanja.

“Potrebno je razgraničiti tu sferu dokle ide vjerski uticaj, a odakle počinje državni, pogotovo u sekularnim državama kao što je Crna Gora”, naglašava Čelanović.

Kada je riječ o eventualnom zajedničkom predsjedničkom kandidatu partija procrnogorskog bloka, Čelanović kaže da toj odluci moraju prethoditi konsultacije.

“Očekujem da ćemo imati kandidata koji će pobijediti u prvom krugu. Zato treba da obavimo što više razgovora, budemo mudri i odgovorni i imamo zajedničkog kandidata kako ne bismo došli u situaciju da pobjeda bude dovedena u pitanje”, pojašnjava Čelanović.

Čitaj još:   KOME SMETA JUSUF NURKIĆ: Majicom veliča i oduševio je navijače u BiH... (video)

Prema njegovim riječima, situacija u energetskom sektoru u skladu je sa političkim i društvenim sunovratom.

“Imamo situaciju gdje su na čelu važnih ekonomskih i energetskih privrednih subjekata došli nekompetentni i neodgovorni ljudi koji se prema državnim preduzećima ne ponašaju kao da je to nešto naše, nego imamo javašluk. Sve ono što su prije kritikovali, sada su izdigli na viši nivo i nadogradili”, zaključuje Čelanović.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more