IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAPAD DRVLJEM I KAMENJEM NA Zorana MILANOVIĆA: Mediji razglabaju, porede ga sa Orbanom i Dodikom! “Zauzeo je stav protiv EU”… (foto, video)

ZAPAD DRVLJEM I KAMENJEM NA Zorana MILANOVIĆA. Njegova izjava o Kosovu i Krimu naišla je na snažan protest kod zapadnih saveznika Hrvatske…

ZAGREB: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 31: 01- 2023, 00: 24… ZAPAD DRVLJEM I KAMENJEM NA Zorana MILANOVIĆA: Mediji razglabaju, porede ga sa Orbanom i Dodikom! “Zauzeo je stav protiv EU”… (foto, video)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je u Petrinji govorio o ratu u Ukrajini i sličnostima između Krima i Kosova i Metohije. 

Kosovo je oteto od Srbije, poručio je danas u Petrinji hrvatski predsjednik Zoran Milanović i naveo: “To smo uradili mi i međunarodna zajednica”.    

– Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto? Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica.  Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta – rekao je Milanović.    

 Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović kritikovao je zapadne zemlje zbog snadbijdevanja Ukrajine teškim tenkovima i drugim naoružanjem, prenosi danas “Gardijan” uz ocjenu da je on zauzeo stav protiv EU otkako je  izabran 2019. godine kao ljevičarski liberalni kandidat, kao i da je svoju politiku je uskladio sa politikom mađarskog premijera Viktora Orbana i lidera bosanskih Srba Milorada Dodika.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. april 2019. godine

Obraćajući se novinarima u Zagrebu, Milanović je rekao da je “protiv slanja bilo kakvog smrtonosnog oružja” u Kijev, tvrdeći da snabdevanje Ukrajine oružjem samo “produžuje rat” i da Krim, koji je Rusija anektirala 2014. godine, “nikada više neće biti dio Ukrajin”.

Britanski list prenosi da je Milanović, iako je predsjednička funkcija u Hrvatskoj uglavnom ceremonijalna, formalno vrhovni komandant oružanih snaga.

Poslednjih mjeseci, navodi se, on se otvoreno protivio pristupanju Finske i Švedske NATO- u, kao i obuci ukrajinskih trupa u Hrvatskoj kao dio pomoći EU toj ratom zahvaćenoj zemlji, navodi britanski list…

BONUS VIDEO: Zoran Milanović šokira: Mi smo oteli, anektirali Kosovo od Srbije! Mi i međunarodna zajednica!

izvor agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   DRAGINJA Vuksanović- Stanković direktno Abazoviću: Nanijeli ste istorijsku sramotu Crnoj, Nijesmo mi krivi što Srbija nema svoju istoriju (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more