IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora primila 32.000 ukrajinskih izbjeglica, više od bilo koje države regiona… (foto, video)

Što se Evrope tiče, kako prenosi RSE, Poljska i Njemačka su dvije zemlje koje su primile najveći broj izbjeglica iz Ukrajine. Više od polovine izbjeglih se nalazi u ove dvije države…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 02: 02- 2023, 10: 24… Crna Gora primila 32.000 ukrajinskih izbjeglica, više od bilo koje države regiona… (foto, video)

Prema podacima zasnovanim na procjenama Agencije EU za azil i UNHCR-a do januara 2023. Crna Gora je primila 32.000 izbjeglica iz Ukrajine. UNHCR najavio je da očekuje još najmanje dva miliona ukrajinskih izbjeglica do marta 2023. godine.

Kako je prenio Radio Slobodna Evropa, Crna Gora je primila do sada 32.000 izbjeglica iz Ukrajine što je više nego zemlje okruženja.

Naime, prema podacima UNHCR- a koje prenosi RSE, Sjeverna Makedonija primila je 6.000 ukrajinskih izbjeglica, Srbija 2.700, Albanija 2.300, BiH 100 a Kosovo 13 izbjeglica iz Ukrajine.

Čitaj još:   VOJNI ANALITIČAR NEMA DILEMU: "Vulin vježbom na Drini najavljuje PRIPREME ZA RAT..." (foto, video)

Hrvatska je primila 20.000 ukrajinskih izbjeglica a Slovenija 9.000.

Na kraju. što se Evrope tiče, kako prenosi RSE, Poljska i Njemačka su dvije zemlje koje su primile najveći broj izbjeglica iz Ukrajine. Više od polovine izbjeglih se nalazi u ove dvije države.

Poljska i Njemačka su dvije zemlje koje su primile najveći broj izbjeglica iz Ukrajine. Više od polovine izbjeglih se nalazi u ove dvije države…

BONUS VIDEO: Ukrajinci i Rusi pomažu izbjeglicama u Crnoj Gori

izvor CdM.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more