IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora primila 32.000 ukrajinskih izbjeglica, više od bilo koje države regiona… (foto, video)

Što se Evrope tiče, kako prenosi RSE, Poljska i Njemačka su dvije zemlje koje su primile najveći broj izbjeglica iz Ukrajine. Više od polovine izbjeglih se nalazi u ove dvije države…

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 02: 02- 2023, 10: 24… Crna Gora primila 32.000 ukrajinskih izbjeglica, više od bilo koje države regiona… (foto, video)

Prema podacima zasnovanim na procjenama Agencije EU za azil i UNHCR-a do januara 2023. Crna Gora je primila 32.000 izbjeglica iz Ukrajine. UNHCR najavio je da očekuje još najmanje dva miliona ukrajinskih izbjeglica do marta 2023. godine.

Kako je prenio Radio Slobodna Evropa, Crna Gora je primila do sada 32.000 izbjeglica iz Ukrajine što je više nego zemlje okruženja.

Naime, prema podacima UNHCR- a koje prenosi RSE, Sjeverna Makedonija primila je 6.000 ukrajinskih izbjeglica, Srbija 2.700, Albanija 2.300, BiH 100 a Kosovo 13 izbjeglica iz Ukrajine.

Čitaj još:   SPEKTAKULARNI BIJEG Gangster helikopterom pobjegao iz zatvora, velika potjera...

Hrvatska je primila 20.000 ukrajinskih izbjeglica a Slovenija 9.000.

Na kraju. što se Evrope tiče, kako prenosi RSE, Poljska i Njemačka su dvije zemlje koje su primile najveći broj izbjeglica iz Ukrajine. Više od polovine izbjeglih se nalazi u ove dvije države.

Poljska i Njemačka su dvije zemlje koje su primile najveći broj izbjeglica iz Ukrajine. Više od polovine izbjeglih se nalazi u ove dvije države…

BONUS VIDEO: Ukrajinci i Rusi pomažu izbjeglicama u Crnoj Gori

izvor CdM.me

VIC DANA: Đetići u BUDVI na jutarnjem piću… (foto)

Vaso, čoče, evo VELIČASNOG, sklanjaj taj konjak da ga ne Read more