IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Show Program u HERCEGOVINI: Precrtani uvredljivi grafiti na mostu “Franje Tuđmana” u Čapljini… (foto, video)

Uvredljivi grafiti koji su osvanuli na mostu “Franje Tuđmana” u Čapljini, u Bosni i Hercegovini, su intervencijom gradskih službi precrtani… 

ČAPLJINA: BiH, Crna Hronika, vijesti, subota, 04: 02-2023, 14: 24… Show Program u HERCEGOVINI: Precrtani uvredljivi grafiti na mostu “Franje Tuđmana” u Čapljini… (foto, video)

Grafiti su bili usmjereni protiv povratnika Bošnjaka i nalazili su se na istočnoj strani mosta.

Više od dvadeset godina prošlo je od povratka prvih Bošnjaka u ovaj grad, a do danas u njemu nije bilo međunacionalnih tenzija i incidenata ovakve vrste. Na mostu je u četvrtak pisalo: “Smrt Balijama” i “Klat ćemo muslimanske žene i djecu”.

– Neodgovorni pojedinci su iscrtali grafite neprimjerenog sadržaja s ciljem vrijeđanja bošnjačkog stanovništva i poticanja mržnje, netrpeljivosti i podjela među stanovnicima Čapljine. Nadamo da će se počinitelji prepoznati i da će se reagirati iz više različitih institucija. Ja u ovom trenutku mogu pozvati građane Čapljine da se odgovorno ponašaju prema sebi, pa i prema sugrađanima.

Čitaj još:   ISTANBUL: Hiljade plivača, preplivalo Bosfor iz Azije u Europu... (foto)

Gradska vlast naravno osuđuje čin, te smo odmah po saznanju reagirali i grafite prefarbali. Čapljina je ugodno mjesto za život svakog čovjeka, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili rasnu pripadnost- izjavila je glasnogovornica Gradske uprave Čapljina Danijela Nogolica.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona rečeno je da je prijava o sada već precrtanim grafitima zaprimljena, te da je započela istraga s ciljem otkrivanja i sankcioniranja počinitelja.

BONUS VIDEO: Uvredljivi grafiti na mostu Franje Tuđmana u Čapljini…

izvor agencije

KO JE JAVNO PODRŽAO Mila ĐUKANOVIĆA A KO Jakova MILATOVIĆA: Poređenje podrške upućene uoči drugog kruga izbora… (foto, video)

Na društvenim mrežama pojavila se zanimljiva fotografija koja sadrži prikaz Read more

Čitaj još:   ISTANBUL: Pozivi na prvu molitvu u Novoj godini, da se obave u džematu, džamije bile premale da prime sve vjernike... (foto, video)