IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL NA FACEBOOKU UZNEMIRIO JAVNOST: Traži se reakcija pravosuđa- “Uhapsit, razoružat i poslat na psihijatriju ili u zatvor!!!” (foto)

FB profil izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama, a oglasilo se i nekoliko uglednih javnih ličnosti…

BEOGRAD: Regija, Crna Hrronika, vijesti, nedelja, 05: 02-2023, 18: 24… SKANDAL NA FACEBOOKU UZNEMIRIO JAVNOST: Traži se reakcija pravosuđa- “Uhapsit, razoružat i poslat na psihijatriju ili u zatvor!!!” (foto)

Brojne građane naše zemlje uznemirio je Facebook profil pod imenom “Četnički profil Republika Srpska”, nepoznatog autora koji poziva na ubistva muslimana, borbu za Republiku Srpsku i srpski narod.

Ono što se da primjetiti na profilu jeste da se uvijek ista osoba (vjerovatno vlasnik profila) fotografirala u četničkoj vojnoj odori iz Drugog svjetskog rata uz gnusne prijetnje poput:

“Ubijao sam i klao za slobodu srpskog naroda i za republiku srpsku”; “Oj braćo moja hoćemo li piti turske krvi”; “Živjeli, živjela republika srpska i srbija”; “Klao bih muslimansku djecu od 1 do 15 godina”. 

Na objavljenim fotografijama možemo vidjeti i malodobna lica za koja autor profila navodi da su njegovi unuci.

Ovaj profil izazvao je burne reakcije na društvenim mrežama, a oglasilo se i nekoliko uglednih javnih ličnosti.

Čitaj još:   STIŽE IZNENAĐENJE U MARTU: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Jedan od njih je i poznati banjalučki novinar Dragan Bursać.

“Hoće li dobiti krivičnu prijavu za prijetnje i širenje vjerske, nacionalne i rasne mržnje i zašto neće?”, napisao je Bursać.

Pored Bursaća, oglasio se i psiholog i društveni analitičar Srđan Puhalo.

O ovom slučaju oglasio se i novinar Zoran Kusovac. 

“Vlasti Tvorevine nastale na klanju i zločinima saslušavaju hodžu koji je rekao istinu: da je tzv. ‘Svetosavlje’ sekta koja sa Isusom veze nema. Ovoga srbočetnika i ovakve fašističke huškače koji bi krv pili ne hapse i ne saslušavaju. Njima se ponose”, poručio je Kusovac. 

izvor (SB)

Čitaj još:   SRBIJA SE LJULJA I TALASA: Postavili MIHAJLA sina Šabana Šaulića za generalnog konzula u…(foto)