Ekonomija

NEBOJŠA Medojević: MILOJKO Spajić, došao na mjesto ministra uz pomoć crkve, koristio poziciju sa ciljem da se obogati… (foto, video)

NEBOJŠA Medojević, tvrdi da je lider Pokreta Evropa sad oštetio budžet države u više navrata…

PODGORICA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 06: 02-2023, 00: 24… NEBOJŠA Medojević: MILOJKO Spajić, došao na mjesto ministra uz pomoć crkve, koristio poziciju sa ciljem da se obogati… (foto, video)

Na Dnevniku Gradske televizije, NEBOJŠA Medojević je ponovio da je Spajić je na leđima DF- a postao ministar…

Ove kritike koje upućujem treba ozbiljno da shvati. Postoji more dokaza za zloupotrebe položaja dok je bio na čelu ministarstva finansija. On je koristio svoju poziciju sa ciljem bogaćenja, nastavio je politiku DPS-a. Svu dokumentaciju koju posjedujem dostavio sam glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću- kazao je Nebojša Medojević

On se osvrnuo na aferu sa kupovinom dva aviona Air Montenegra kojom je, kako tvrdi, Spajić oštetio državu za 11 miliona dolara. Govoreći o Spajićevim vezama sa farmaceutskom firmom “Glosarij”, Medojević navodi da su se u privatnim aranžmanima dešavale razne korupcionaške stvari, te da na prijave koje je tim povodom podnio iz tužilaštva još nije dobio odgovor.

-Tu je pitanje ekonomskih državljanstava koje su vlade i Abazovića i Krivokapića dijelili šakom i kapom, i ako brojni ljudi koji su ih dobili nijesu mogli proći bezbjedonosne provjere. – naglašava lider PzP-a.

Medojević dodaje i da je bivši ministar finansija umiješan u šverc cigareta i da je on imenovao Rada Miloševića na čelo Uprave prihoda i carina, iako on nije bio prvi na konkursu. Najavio je da će uskoro objaviti dokumentaciju koju posjeduje u vezi sa tim.

  • Spajić tvrdi sve suprotno, a svjedoci smo da govori neistine. Dokazao sam da ima stan u Beogradu na vodi. On je rekao da je kupio nekretninu 2018. godine, a da ga je prodao 2020. godine, međutim ta tvrdnja, da ga je prodao, nije dokazana.

On je 2021. godine prijavio više 200.000 eura na računu, ali ja sumnjam u to. Radi se o serijama fiktivnih transakcija kako bi prikrio porijeklo. On treba da objasni građanima i GST-u Novoviću koje je porijeklo tog novca. – rekao je on.

Napominje da je falsifikat ugovora kojim je Spajić pokušao da demantuje njegove tvrdnje o vlasništvu nad stanom u Beogradu na vodi, samo znak panike i amaterski pokušaj da se spasi cjelokupna situacija.

Milojko Spajić je sklon govorenju neistina i manipulacijama, i ja sam dao direktne, neposredne materijalne dokaze, do nivoa osnovane sumnje, da je bio u vrhu kriminalne organizacije koja je formirana u decembru 2020. godine, i koja je u kontinuitetu imala zadatak i misiju da sklapanjem lažnih ugovora i sporazuma pljačka državu Crnu Goru- zaključuje Medojević. (J. Raičević)

BONUS VIDEO: Medojević izazvao buru: Ministar slagao- dobio sam informaciju iz Londona da …

izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

admin

Recent Posts

ŠEKI Radončić: Oni su od danas naši krvnici… (foto)

Ostvarila se višegodišnja želja Aleksandra Velikog i Dritana Malog, BIA i GRU- a, Vanje i…

8 sati ago

Reisu- l- ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i vladika Grigorije smiruju tenzije: Mi smo sinovi zemlje Bosne… (foto)

Vrijeme je da se okrenemo jedni drugima, da se pogledamo, da jedni drugima pomognemo da…

8 sati ago

DPS predao listu za lokalne izbore u Budvi… (foto)

Demokratska partija socijalista predala je listu `Budva može bolje!` Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste…

9 sati ago

Dnevni horoskop za 1. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan ulaže,…

11 sati ago

MIODRAG Vlahović: Rezolucija UN o Srebrenici SRAMOTA CRNOGORSKE Vlade… (foto)

Aktuelna vlast, svrstana uz Beograd i Kremlj, ne izdaje samo crnogorsku tradiciju i istoriju. Ona…

12 sati ago

Aleksandar VUČIĆ PRIZNAO PORAZ: “Rezolucija će biti donijeta. Radi se o brutalnom…!” (foto, video)

"Nisu oni tražili da neki Vučić pogne glavu u Srebrenici ili položi cvijet, oni traže…

12 sati ago

This website uses cookies.