IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIROSLAV Ćosović: Milan PIPUN Knežević je iz partizanske kuće, lukavo osudio SPC što je fašističkog slugu Joanikija Lipovca proglasila za svetitelja! (foto, video)

PIPUN Knežević je i čuveni crnogorski komičar pa se u skladu sa svojim vedrim duhom i partizanskom prošlošću svoje porodice (to često ističe), narugao Srpskoj crkvi koja je za sveca proglasila čovjeka koji je baš u aprilu 1941. sa osmjehom dočekao talijanske fašiste. Radi se naravno o mitropolitu Joanikiju Lipovcu. Knežević je vješto ispoljio svoje nezadovoljstvo što je Crkva Srbije 1999. proglasila, u narodu prezrenu fašističku slugu Lipovca- za sveca…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 07: 02-2023, 20: 44… MIROSLAV Ćosović: Milan PIPUN Knežević je iz partizanske kuće, lukavo osudio SPC što je fašističkog slugu Joanikija Lipovca proglasila za svetitelja! (foto, video)

Piše: Miroslav Ćosović

Povodom dolaska predśednice Kosova Vjose Osmani na podgoričkim bulevarima istaknute su zastave Crne Gore i Kosova.

To je na Twitteru prokomentarisao političar, književnik i komičar Milan Knežević, ovako:

“Овако су неки са заставама и цвијећем дочекали Талијане 1941. као Дритан и Мило што данас унередише Подгорицу због Вљосе Османи. Ако им је баш било до виђења могли су у Жутој кући да се сретну. Тамо су своји на своме и нема ниједног Србина да им смета.”

Narativ o “ugroženosti” Srba se svakodnevno održava, to je omiljena matrica svih naci-šovinista, pa i srpskih.

Čitaj još:   ZAGREB- DINAMO- AEK 1: 2: Šok na Maksimiru, GRCI u 90. minuti odnijeli pobjedu... (foto, video)

Knežević je i čuveni crnogorski komičar pa se u skladu sa svojim vedrim duhom i partizanskom prošlošću svoje porodice (to često ističe), narugao Srpskoj crkvi koja je za sveca proglasila čovjeka koji je baš u aprilu 1941. sa osmjehom dočekao talijanske fašiste. Radi se naravno o mitropolitu Joanikiju Lipovcu. Knežević je vješto ispoljio svoje nezadovoljstvo što je Crkva Srbije 1999. proglasila, u narodu prezrenu fašističku slugu Lipovca– za sveca.

Talijani su u aprilu 1941. napravili film o ulasku njihovih trupa na Cetinje, na filmu se vidi da su ih na cetinjskim ulicama dočekali mitropolit Lipovac i Sekula Drljević.

Milan PIPUN Knežević je pomenuo i zastave. Zastava koja je dočekala Talijane na Cetinju u aprilu 1941. bila je srpsko-sultanova trobojka, trobojka koju je Srbima fermanom odredio turski sultan Mamud II, što je dobro poznata istorijska činjenica.

Italijanska državna kinematografska kuća je u junu 2012. postavila na sajtu YouTube taj kratki film koji traje manje od 2 min na kom se vidi kako mitropolit SPC Lipovac sa osmjehom dočekuje talijanske fašiste. Pogledajte:

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 21. avgust 2019. godine

BONUS VIDEO: Cettigne, la capitale occupata dalle nostre truppe. L'alza bandiera. I principali edifici

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more