IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ko je ZEMO, krtica kavčana u škaljarskom klanu: Informacije prodao Zviceru i Šariću… (foto)

Kavčanin Ratko Živković, poznatiji pod nadimkom Zemo, bio je krtica u škaljarskom klanu preko koje su suparnici uspjeli da pronađu i ubiju Alana Kožara, koji je likvdidiran na Krfu. Živković je uspio da se infiltrira među škaljarce, otkrije lokaciju na kojoj se krije Kožar, a sem te likvidacije, dovodi se u vezu sa još dva stravična ubistva.

Istraživački portal KRIK nedavno je objavio kako je ubijen visokopozicionirani škaljarac Alan Kožar na Krfu u Grčkoj. U likvidaciji su učestvovali kavčani, Darko Šarić i Veljko Belivuk. Ipak, najbitniju ulogu u otkrivaju lokacije na kojoj se krio Kožar imao je Živković, o kome se malo zna.

„Taj čovjek se infiltrirao vrlo visoko u škaljarski klan i preko njega smo mi dobijali informacije“, rekao je o njemu Srđan Lalić, svjedok saradnik u postupku koji se vodi protiv beogradske huligansko-kriminalne grupe bliske kavačkom klanu.

Živković je bio zadužen da bude krtica u škaljarskom klanu.

On je vremenom uspio da razvije dobar odnos s Kožarom, koji mu je slao fotografije iz restorana koje je posjećivao, ali i svoje vile. Takođe, slao mu je šta jede, gdje pije, u koju teretanu ide.. Upravo ti potezi bili su kobni za Kožara.

Čitaj još:   SJEĆANJE NA DAN KADA SU ŠKORPIONI STRELJALI SREBRENIČANE

Kako piše KRIK, Živković je na Skaju bio upisan kao jedan od šefa mafije u Americi.

Ono što je poznato jeste da se Živković sumnjiči za još dvije likvidacije – Adisa Spahića i Damira Hodžića. Sem Živkovića, za pomenuta ubistva crnogorsko tužilaštvo sumnjiči i Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, kao i Nebojšu Jankovića.

Kako su prenosili crnogorski mediji, u slučaju zločina u Spužu, ključnu ulogu odigrao je upravo Živković, koji je iskoristio Hodžićevo povjerenje i namamio ga u kuću u Spužu, gdje je likvidiran sa Spahićem.

Živković je obezbijedio kuću, a nakon toga stupio u telefonsku komunikaciju sa Hodžićem. Iskoristio je njegovo povjerenje i tražio od njega i Spahića da dođu u Spuž u kuću koju je koristio, kako bi se vidjeli.

Upravo u toj kući je ubijen Spahić, ali i Hodžić.

Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u Grčkoj, na Krfu i to u vrijeme kada je njihova lokalacija bila strogo čuvana tajna. U vrijeme likvidacija za njima su bile raspisane međunarodne potjernice.

Čitaj još:   Crni mehlem: Tajni sastojak koji briše godine sa vašeg lica...

izvor: standard.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more