IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MALO I SVJETSKO ČUDO U TURSKOJ: Jednogodišnja beba spašena iz ruševina 53 sata nakon zemljotresa… (foto, video)

Jednogodišnja beba je čudom spašena ispod ruševina 53 sata nakon zemljotresa koji su pogodili južne dijelove Turske. Pripadnici spasilačkih timova uspjeli su izvući bebu ispod ruševina zgrade u gradu Šanliurfa…

ŠANLIURFA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, srijeda, 08: 02-2023, 10: 44… MALO I SVJETSKO ČUDO U TURSKOJ: Jednogodišnja beba spašena iz ruševina 53 sata nakon zemljotresa… (foto, video)

Beba je preživjela sa lakšim povredama i prevezena je u bolnicu.

Šanliurfa je jedan od deset turskih gradova koji su teško pogođeni sa dva snažna zemljotresa.

Više od 8.000 osoba poginuli su od posljedica razornih zemljotresa koji su u ponedjeljak pogodili južne regije Turske, potvrdila je Uprava za vanredne situacije (AFAD). U razornim zemljotresima na jugu zemlje povrijeđena je 37.011 osoba.

Zemljotres jačine 7,8 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu.

Čitaj još:   Jubilej za ponos- naše zlatne ,,lavice“- 10 godina kasnije: Crna Gora na današnji dan osvojila olimpijsko srebro... (foto, video)

Provincije Gaziantep, Šanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom.

Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu…

BONUS VIDEO: Enkazdan sağ çıkan 5 yaşındaki Serap Ela: “Ben çok ağırım ama”

izvor iBalkan.net/ agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more