IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SOLIDATNOST I TUGA ISTANBULA: Građani sa ruke na ruku prebacuju pakete pomoći u kamione za nastradale sa jugoistoka Turske… (foto, video)

U, nizu snimaka najbolje pokazuje koliko su građani ISTANBULA i Turske ujedinjeni u pomoći sunarodnjacima u zemljotresom pogođenim područjima…

ISTABANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 09: 02-2023, 21: 44… SOLIDATNOST I TUGA ISTANBULA: Građani sa ruke na ruku prebacuju pakete pomoći u kamione za nastradale sa jugoistoka Turske… (foto, video)

Jedan od kolega- novinar Ibrahim Haskologlu na Twitteru je objavio snimak koji pokazuje kako su se građani Istanbula organizirali u namjeri da pomognu svojim stradalim sunarodnjacima na jugu Turske.

Ono što se na snimku vidi je duga kolona građana ovog višemilionskog grada kako sa “sa ruke na ruku” prebacuju pakete i stvari u kamione koji ne mogu prići svakoj ulici u gradu.

I ovaj jedan u nizu snimaka najbolje pokazuje koliko su građani Turske ujedinjeni u pomoći sunarodnjacima u zemljotresom pogođenim područjima.

Čitaj još:   PLJEVLJA: PREDSJEDNIK OPŠTINE ODAO POČAST I PARTIZANIMA I ČETNICIMA... (foto)

Broj poginulih u zemljotresima u Turskoj povećan je i dostigao jre cifru od17.406

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Richteru pogodio je u ponedjeljak rano ujutro jug Turske. Epicentar zemljotresa registrovan je u okrugu Pazarcik u Kahramanmarasu.

Provincije Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay i Kilis su teško pogođene potresom. Nakon toga je novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak u 13.24 sati pogodio distrikt Elbistan, također u Kahramanmarasu.

Najmanje 3.162 osobe su poginule, a više od 5.235 osoba je povrijeđeno u Siriji, u nizu snažnih zemljotresa sa epicentrom na jugu Turske koji su u ponedjeljak potresli širu regiju, pokazuju podaci prikupljeni u četvrtak.

BONUS VIDEO: İstanbul Şişli’de vatandaşlar, yardım tırını metrelerce sıra oluşturarak doldurdu

izvor iBalkan.net/ agencije AA

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   PAPA FRANJA UZDRMAO HRVATE: Na pomolu tektonske promjene, na meti Međugorje, Vatikan skida kardinala Bozanića, sprema zamjenu! (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more