IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ i DAČIĆ: Dobar sluga i loš gospodar… (foto, video)

Utisak koji trenutno lider Aleksandar Vučić ostavlja u odnosu prema koalicionom partneru Ivici Dačiću, je da je Vučiću- Dačić dobar sluga, ali da bi mu bio loš gospodar…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 09: 02-2023, 00: 44… VUČIĆ i DAČIĆ: Dobar sluga i loš gospodar… (foto, video)

Vučić, čini se, bar se tako ponaša, prosto ne bi mogao da izdrži da se u Srbiji, kako je rekao, stvori drugačija politička struktura, odnosno ostvari „plan za odvijanje rejtinga kako bi se formirale druge vlade koje nikakvog smisla ne bi imale“. O tom planu, najavio je, govoriće nam potanko za nekoliko nedelja i to zaslužuje posebno gostovanje u jutarnjem programu.

Dakle, jedina vlada koja po njegovom sudu ima smisla je ona u kojoj je SNS dominantna stranka, a sve ostale sitni potrčci. Da je SPS od patrije prilepka postao snažniji i jači u očima birača, pokazali su izbori u aprilu, budući da je SNS bio iznenađen rezultatima socijalista.

A da li je SPS od tada još više ojačao, preuzimajući glasače naprednjaka zbog Vučićevih kosovsko-ruskih problema, pa je postao pretnja za SNS, zna samo Vučić koji istraživanja javnog mnjenja redovno dobija, pa čak i ona koja se rade u svetu.

Čitaj još:   TUŽNO SJEĆANJE: Na današnji dan prije 29 godina na Sarajevo je ispaljeno 3.777 granata... (foto, video)

Ipak, izbori zasad nisu opcija, a Dačić ostaje partner, uprkos tome što mu zamera nedovoljnu podršku, povlačenje kaad je najteže i pritiske i ucene.

Preletanje Dačića u drugi tabor odmah su nagovestili funkcioneri naprednjaka govoreći da flertuju sa opozicijom, dok Vučić tajnovito kaže da za gubljenje poverenja u SPS postoji nešto o čemu neće da govori. Sugerišući da je reč o ozbiljnoj stvari koja jako brine, a sutradan se u režimskim medijima uz tu ozbiljnost kao začin dodaje i strani faktor.

Odnosi Vučića i Dačića ne bi trebalo da nas zanimaju osim u slučaju da će njihovo pomirenje ili razlaz uticati na isporučivanje onog što SAD i EU od Srbije očekuju, a to je normalizacija odnosa sa Kosovom, a zatim i potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma.

Dio zainteresovane javnosti smatra da Vučić javnom dramom pokušava da Dačića skrene s ruskih na francusko-nemačke šine, budući da mu je u spoljnim polsovina potreban kao saveznok, jer bi mu u opoziciji bio jak neprijatelj. To sve, ako verujemo da je Vučić rešio da sa Zapadom sarađuje.

Drugi deo pak misli da diže dreku na socijaliste samo zato što gubi svoju podršku sa čim se ne miri lako.

Šta je od ta dva, ili je nešto treće pitanje je da li ćemo zaista saznati.

Čitaj još:   TROJICA SRBA UHAPŠENA U HRVATSKOJ: Evo kako su "AKCIJALI"po odmorištima... (foto)

VONUS VIDEO: Vučić optužio SPS za ucjenu, najavljena mogućnost još jednih izbora

izvor Direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more