IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA SPASIOCE: Adnan Muhammed Korkut kutarisan ispod ruševina nakon više od 100 sati… (foto, video)

Prije zore u Gaziantepu, u blizini epicentra potresa, spasioci su izvukli Adnana Muhammeda Korkuta iz podruma u kojem je bio zarobljen od potresa. 17 -godišnjak se smiješio na gomilu prijatelja i rodbine koji su skandirali “Adnan”, “Adnan”, pljeskali i plakali suze radosnice dok su ga iznosili i stavljali na nosila…

GAZIANTERP: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 10: 02-2023, 07: 44… BRAVO ZA SPASIOCE: Adnan Muhammed Korkut kutarisan ispod ruševina nakon više od 100 sati… (foto, video)

Spašavanje nekoliko preživjelih iz ruševina zgrada u Turskoj podiglo je raspoloženje umornih ekipa za potragu u petak, četiri dana nakon što je veliki zemljotres pogodio ovu zemlju i susjednu Siriju, usmrtivši najmanje 20.000 ljudi…

“Hvala Bogu da ste stigli”, rekao je grleći svoju majku i druge koji su se sagnuli da ga poljube i zagrle dok su ga ukrcavali u vozilo hitne pomoći. “Hvala svima.”

Čitaj još:   BRAVO ZA SPASIOCE: Beba spašena iz Morače stabilno, žena skočila sa mosta Blaža Jovanovića u naručju držala unuka... (foto, video)

Zarobljen 94 sata, ali ne i slomljen, tinejdžer je rekao da je bio prisiljen piti vlastiti urin kako bi utažio žeđ.

“Tako sam mogao preživjeti”, rekao je.

“Imam sina poput tebe”, rekao mu je spasilac, identificiran samo kao Yasemin, nakon što ga je zagrlio. “Kunem ti se, nisam spavao četiri dana. Kunem se da nisam spavao, pokušavao sam te izvući.”

U Samandagu je iz ruševina zgrade spašeno nekoliko ljudi uključujući desetogodišnjeg dječaka koji je spašen sa majkon nakon 90 sati. Također u Hatayu, sedmogodišnja djevojčica po imenu Asya Donmez spašena je nakon 95 sati i prevezena u bolnicu.

BONUS VIDEO: Turkey Earthquake Live : Victims Send Voice Notes And Locations From The Rubble, Seeking For Help

Čitaj još:   MERSAD HODZIĆ, ILI MIRSO SVAJCARAC, PLAĆA LJEČENJE DARKU: Prebacuje ga u Švajcarsku...

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more