IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FOTOGRAFIJA KOJA JE OBIŠLA SVIJET: Na stari auto, SERVER BEŠIR nakrcao sve što je mogao, pa krenuo u POMOĆ Turskoj, gest zbog kog su svi zanijemeli… (foto)

Društvenim mrežama širi se dirljiva fotografija čovjeka koji je svoj stari trošni auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći potresom razorenoj Turskoj…

BAKU: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 10: 02-2023, 00: 44… FOTOGRAFIJA KOJA JE OBIŠLA SVIJET: Na stari auto, nakrcao sve što je mogao, pa krenuo u POMOĆ Turskoj, gest zbog kog su svi zanijemeli… (foto)

DRUŠTVENIM mrežama širi se dirljiva fotografija jednog Azerbajdžanca koji je svoj stari trošni auto nakrcao stvarima i krenuo pomoći potresom razorenoj Turskoj.

razornim potresima u Turskoj život je izgubilo više od 17 tisuća ljudi, a ozlijeđene su više od 53 tisuće ljudi. Brojke i dalje rastu, a humanitarna kriza sve više eskalira. Prva zemlja koja je Turskoj pritekla u pomoć bio je Azerbajdžan, iz kojeg su krenuli spasilački timovi, a ljudi su se organizirali i počeli slati pomoć.

Iz trošne kuće u razorenu Tursku

Jedan od njih je Server Beşirli koji je sa svojim bratom İmamverdijem Beşirlijem svoj stari automobil napunio stvarima i iz svoje trošne kuće u Bakuu krenuo prema Turskoj.

Čitaj još:   DJEVOJKA (27) UMRLA U BOLNICI NAKON ŠTO JE POKOSILO TERETNO VOZILO: Užas 12 dana joj se borili za život u... (foto, video)

“I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli nego i ostali Azerbajdžanci, pomažu čak i oni koji žive u drugim zemljama. Bio sam svjedok jedne situacije kada je djevojka došla, skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe”, rekao je.

Simbol solidarnosti

Njegov plemeniti čin dirnuo je brojne ljude, naročito nakon saznanja u kakvim uvjetima i sam živi, a mnogi su komentirali da su uvijek najsolidarniji oni koji imaju najmanje.

Fotografija je postala simbol solidarnosti i zajedništva, a samo na Twitteru prikazana je tri milijuna puta i podijeljena gotovo dvije tisuće puta te je oborila rekord u dijeljenju na društvenim mrežama.

Čitaj još:   SANDŽAK: Suđenje Safiji Klimenti, zapalila je muža Sulejmana i njegovu suprugu Sedinu ali došlo je do neobične situacije... (foto)

BONUS VIDEO: Kardeş Azerbaycan! Aracına yüklediği yorganları Türkiye'ye gönderdi…

izvor iBalkan.net /Index.hr

Dnevni horoskop za 24. mart 2023. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more