IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LAVOVI DOBILI NOVOG KORMILARA: VLADIMIR Šola je novi selektor rukometne reprezentacije CRNE GORE… (foto, video)

Mjesto selektora ostalo je upražnjeno nakon odluke Zorana Roganovića da se povuče po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, na kojem je izboren plasman u glavnu rundu…

POGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti, petak, 10: 02-2023, 16: 44… LAVOVI DOBILI NOVOG KORMILARA: VLADIMIR Šola je novi selektor rukometne reprezentacije CRNE GORE… (foto, video)

Hrvatski stručnjak Vladimir Šola novi je selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, odlučio je Upravni odbor RSCG.

Mjesto selektora ostalo je upražnjeno nakon odluke Zorana Roganovića da se povuče po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, na kojem je izboren plasman u glavnu rundu.

– Navedena odluka uslovila je da mjesto selektora ostane upraženjeno, te potrebu da se u najkraćem roku obave razgovori sa potencijalnim kandidatima i od strane Upravnog odbora Saveza imenuje stručnjak koji će u narednom periodu pokrivati navedenu funkciju.

U proteklom periodu, predsjednik Saveza Petar Kapisoda obavio je razgovore sa više potencijalnih kandidata, a uzimajući u obzir njihove reference i podudarnost sa planovima Saveza u narednom periodu, predložio je i dobio podršku Upravnog odbora da povjerenje bude ukazano Šoli– saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković- Kuč, će se kandidovati za potpredsjednicu DPS... (foto)

Jedan od najboljih hrvatskih golmana svih vremena, rođen 16. novembra 1968. godine, u igračkoj karijeri ostvario je izuzetne rezultate i osvojio pet medalja na najvećim takmičenjima. Izdvajaju se zlatna medalja na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. i zlatna olimpijska medalja iz Atine, osvojena godinu kasnije. Za reprezentaciju Hrvatske nastupao je na 132 zvanična meča u periodu od 1991. do 2005. godine.

Po završetku igračke karijere 2008. godine, bio je trener više klubova u Hrvatskoj, Rusiji, Kataru i Kini, a kao trener golmana u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012.

Šola će na klupi debitovati 9. marta kada Crna Gora dočekuje Sloveniju u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će u januaru naredne godine biti održano u Njemačkoj. „Lavovi“ će tri dana kasnije gostovati Sloveniji u Kopru.

Biće to mečevi odluke za prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, jer oba tima imaju maksimalna četiri boda nakon prva dva kola, dok su Kosovo i Bosna i Hercegovina bez bodova.

Čitaj još:   OSKAR Huter: DARIO Vraneš se ponaša kao da Pljevlja nijesu u Crnoj Gori, državna vlast mu daje prećutnu saglasnost... (foto, video)

izvor aktuelno.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more