IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ Nikolaidis: Bosna nije pala, Crna Gora jeste… (foto)

“Velikosrpski nacionalizam egzitencijalna prijetnja i BiH i Crnoj Gori”- u ovom trenutku BiH i Crna Gora su spojeni sudovi…

POGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 11: 02-2023, 13: 44… ANDREJ Nikolaidis: Bosna nije pala, Crna Gora jeste… (foto)

Velikosrpski nacionalizam, kao egzistencijalna prijetnja BiH, nipošto nije jednako opasan sa i bez Crne Gore kao dijela mikroimperijalne, ubistvene mašinerije koju taj nacionalizam pokreće, kazao je književnik Andrej Nikolaidis za Stav.ba. 

Kako je naveo, taj nacionalizam je, jednako tako, i egzistencijalna prijetnja Crnoj Gori. 

“S tim što je BiH na taj nacionalizam kudikamo otpornija od Crne Gore. U zadnjih četvrt vijeka taj je nacionalizam dva puta pregazio Crnu Goru, no nije uspio pregaziti Bosnu. Cijena odbrane Bosne bila je stravična, no Bosna nije pala. Crna Gora jeste. Dva puta, bez ozbiljnog otpora”, naveo je na kraju ANDREJ Nikolaidis. 

Ako padne Bosna, neće biti ni Crne Gore– vremena za greške više nema…

Čitaj još:   SVJEŽE NOVOSTI: Dodik, je retestiran na koronavirus nalaz, mu je... (foto)

Ako padne Bosna, neće biti ni Crne Gore. Vremena za greške više nema, poručio je književnik Andrej Nikolaidis sa današnjeg protesta ispred sjedišta Delegacije Evropske unije u Podgorici. Ovim okupljanjem podržana je inicijativa bosansko-hercegovačke dijaspore o mirnim građanskim okupljanjima u Briselu i u brojnim drugim gradovima širom Evrope i svijeta u cilju očuvanja i jačanja građanske i jedinstvene Bosne i Hercegovine (BiH). Govor Nikolaidisa predat je šefici Delegacije EU Kristini Oani Popi.

izvor iBalkan.net/ M Portal.me