IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEKI BEKIĆ OTKRIVA ISTINU KOJU MALO KO ZNA! Nikad nije krio svoje IME i PREZIME, to ni u Beogradu ne krije… (foto, video)

Jednostavan, prizeman, skroman a pune duše. Ne zazire od rodnog Gusinja, svojih bližnjih…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 11: 02-2023, 18: 44… BEKI BEKIĆ OTKRIVA ISTINU KOJU MALO KO ZNA! Nikad nije krio svoje IME i PREZIME, to ni u Beogradu ne krije… (foto, video)

Beki Bekić, kome je pravo ime Behljulj Behljulji, spada među jedinstvene vokale i kada je riječ o kvaliteti glasa, boji, ali i o njegovoj osobnosti.

Jednostavan, prizeman, skroman a pune duše. Ne zazire od rodnog Gusinja, svojih bližnjih.

Čak, naprotiv. Sa starosnom dobi, ovom vrhunskom interpretatoru i autoru, baš rodni kraj je omiljena tema u pjesmi.

-Rođen sam u Gusinju u Crnoj Gori. Imam još dva brata u Gusinju, a svi ostali smo se rasturili po svijetu. Ja sam u Beogradu, tamo imam još dva brata i tri sestre.

I kćerka Emilija se počela baviti pjevanjem?

-Završila je muzičku školu, ali nije htjela da se bavi muzikom. Nije joj se dalo. Ja sam to htio, forsirao sam je, jer sam joj to jedino znao pokazati, jer ništa drugo i ne znam da radim. To sam jedino mogao da joj pokažem.

Čitaj još:   TURSKI MINISTAR OTKRIO PLANOVE: Sprema se bum... (foto, video)

Završila je masters studije Hotelijerstvo i Ekonomiju, i kada je napunila 30 godina, dobio sam unuka i sve je nekako tada krenulo. Te pjesmice za unuka, inače imao ranije, dok su one bile male, izmišljao, pjevao da bi ih uspavljivao.

Ona se tada sjetila tih pjesama i kaže meni „ćale, što to ne snimiš, bar zbog unuka“ a meni tada sine ideja, može snimit ćemo, ali da ih ti pjevaš.

Vi ste Albanac, sa adresom u Beogradu. Jeste li nekada imali problema?

-Nikada ništa negativno. Mene su jako dobro prihvatili, a nikada nisam krio ime ni prezime. Čak sam bolje prihvaćen. Narod kao narod, ako si dobar prema ljudima nema veze koje si vjere, to niko ne gleda u Beogradu.

Moja žena je pravoslavka, živimo jugoslovenski jer ja sam u duši još Jugosloven. Ja volim tu zemlju, onu slogu gdje smo svi zajedno se voljeli, uživali. Ono kada dođem iz inostranstva pa uđem u Sloveniju i kažeš sebi „ušao sam u moju državu“.

BONUS VIDEO: Beki Bekic- Kako sam vracao ljudima koji su mi cinili zlo…

Čitaj još:   USTAVNI SUD BIH, UKINUO DAN RS: Usvojen zahtjev 9 delegata Bošnjaka i Hrvata u Vijeću naroda RS...

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more