IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LEDENA JUTRA PRED NAMA: Snijeg se očekujte… (foto)

Ujutro na kopnu između- 10 i – 5 na sjeveru, a na jugu regiona do + 2 C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 11: 02-2023, 08: 44… LEDENA JUTRA PRED NAMA: Snijeg se očekujte… (foto)

U sedam sati izmjerene su sljedeće temperature zraka (°C): Ivan Sedlo- 11; Livno, Sarajevo -Bjelave- 10; Bihać, Bjelašnica, Sanski Most, Zenica- 9; Široki Brijeg, Tuzla- 8; Gradačac- 5; Mostar 2; Neum 4.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 959 hPa, za 16 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu zemlje do 10 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 1 °C, navodi se u vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

subota, 11.02.2023. godine
Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti. Mada će jutarnje temperature blago porasti, još uvijek će biti hladno, stoga je neophodno reducirati boravak na otvorenom u ovom periodu. Sa odmicanjem dana i uz više sunca opšta slika će se proljepšati i biće ugodnije. Poželjno je toplije sate iskoristiti za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. Tokom noći, sa približavanjem promjene, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se pojačati.

Čitaj još:   SLOBODAN Vujičić: DRITAN Abazović bio nekoliko puta na Kosovu, ali se nikada nije interesovao za zajednicu CRNOGORACA... (foto)

U nedjelju također oblačno, ali sa snijegom u Bosni i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati susnježica ili kiša. Padavine su uglavnom prije podne. Poslije podne prestanak padavina.

Djelomično vedro na jugu zemlje.

Jutarnja temperatura uglavnom između- 5 i 1, na jugu do 4, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 6, na jugu do 11 stepeni C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more