IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA:”BS” razmišlja o kandidaturi Kenane Strujić- Harbić na predsjedničkim izborima… (foto, video)

Bošnjačka stranka gotovo izvjesno nastupiće na predsjedničkim izborima sa svojim kandidatom, izbor su suzili na dvije osobe…

POGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 11: 02-2023, 13: 44… PODGORICA:”BS” razmišlja o kandidaturi Kenane Strujić- Harbić na predsjedničkim izborima… (foto, video)

Najozbiljnija kandidatkinja je šefica poslaničkog kluba Bošnjačke stranke Kenana Strujić-Harbić.

– Ali se intenzivno razmišlja i o jednom uglednom biznismenu iz Crne Gore koji je svoj biznis razvijao u zemljama Zapadne Evrope – rekao je izvor Pobjede.

Konačnu odluku o tome, shodno Statutu Bošnjačke stranke, donijeće Glavni odbor partije.

Bošnjačka stranka prekjuče je saopštila da ozbiljno razmišljaju o tome da na predsjedničkim izborima nastupe sa svojim kandidatom, ali i da će, ukoliko do toga ne dođe, na organima stranke odlučiti o eventualnoj podršci kandidatima koji će nastupiti iz drugih partija, a u skladu sa programskim opredjeljenjem.

Takođe, ukazali su i da je predsjednik stranke Ervin Ibrahimović, zajedno sa potpredsjednicima Damirom Gutićem i Jasminom Ćorovićem i članovima Predsjedništva prethodnih dana prisustvovao sjednicama proširenih sastava izvršnih odbora u Rožajama, Bijelom Polju, Plavu i Gusinju na kojima se razgovaralo o predstojećim izborima.

Konstatovali su da je Bošnjačka stranka zabilježila značajan rast u opštinama u kojima je samostalno nastupila, a naveli su i da relevantne ankete pokazuju da bi takav trend bio i na državnom nivou.

Podsjetimo, nakon što su propali pokušaji opozicionih partija da se dogovore oko zajedničkog kandidata sa kojim bi nastupili na predsjedničkim izborima, stranke su odlučile da nastupe pojedinačno.

Čitaj još:   UHAPŠEN POLITIČAR: Prijetio IVICI DAČIĆ, pa završio iza rešetaka...

Iz suverenističkog bloka do sada je jedino Socijaldemokratska partija predstavila zvaničnu kandidatkinju. Lider SDP- a Raško Konjević kazao je prekjuče da će to biti poslanica Draginja Vuksanović- Stanković. Ovo nije prvi put da će DRAGINJA Vuksanović- Stanković ući u trku za šeficu države – kandidatkinja je bila i na predsjedničkim izborima 2018. godine.

Još uvijek se čeka i odluka o kandidatu Demokratske partije socijalista– lider te stranke Milo Đukanović kazao je nedavno da razgovaraju o tome koga će kandidovati na izborima, a istakao je i da će brzo izaći sa imenom. I Liberalna partija je saopštila da razmišljaju da na izborima nastupe sa svojim kandidatom, ali odluku o tome još uvijek nijesu donijeli.

Sa druge strane, od političkih subjekata „stare“ parlamentarne većine samostalno će nastupiti Demokratski front i Demokrate.

DF je i jedini koji je zvanično predao kandidaturu Andrije Mandića. Demokrate su, pak, nakon što je Pokret „Evropa sad“ odbio njihovu ponudu za koaliciju, odlučile da nastupe samostalno, ali još uvijek nijesu saopštile ime kandidata koji će ući u trku za šefa države.

Kandidature su do sada najavili i lider Pokreta „Evropa sad“ Milojko Spajić i predsjednik Demohrišćanskog pokreta, bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

O samostalnom nastupu razmišljaju i u Socijalističkoj narodnoj partiji, ali će konačnu odluku o tome donijeti Glavni odbor. Konačno, iz Građanskog pokreta Ura najavili su da će na predsjedničkim izborima podržati jednog od „građanskih“ kandidata.

Čitaj još:   RAŠKO Konjević o finansiranju vjerskih škola: PROVJERITI još jednom, više puta konstatovane upitne odluke ministarstva prosvjete...

BONUS VIDEO: Poslanica Kenana Strujić Harbić – diskusija oko izbora 42. Vlade CG…

izvor aktuelno.me

PODGORICA jedan od ,,ključeva” drugog kruga predsjedničkih izbora u CRNOJ GORI… (foto)

Poređenje rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora u Podgorici sa, ne Read more

PODGORICA: MILO Đukanović donio ukaz o raspuštanju Skupštine CRNE GORE… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je raspustio Skupštinu Crne Read more

PODGORICA: Državna izborna komisija utvrdila kandidaturu MILA Đukanovića (foto)

Predata dokumentacija je ispravna i konstatovana je validnost 8.465 potpisa. Read more