IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANTAKYA- HATAY:- Nakon Gokhan Ugurlua (35), spašena i njegova 10- godišnja kćer 159 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Uspješna akcija spašavanja izvedena je na ruševini šestogodišnje zgrade “Daloglu”, u centru okruga Antakye u Hatayu…

HATAY: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 12: 02-2023, 15: 44… ANTAKYA- HATAY: Nakon Gokhan Ugurlua (35), spašena i njegova 10- godišnja kćer 159 sati nakon zemljotresa… (foto, video)

Spasilačke ekipe spasile su 10- godišnju djevojčicu ispod ruševine zgrade 159 sati nakon zemljotresa koji je pogodio južne regije Turkiye, a samo sat ranije spašen je i njen otac 38-godišnji Gokhan Ugurlu, javlja Anadolija.

Dva razorna zemljotresa jačine 7,7 i 7,6 stepeni po Richteru u ponedjeljak su pogodila južne dijelove Turkiye s epicentrom u Kahramanmarasu, a brojne spasilačke ekipe i dalje predano rade na akcijama potrage i spašavanja ljudi zarobljenih u ruševinama zgrada.

Uspješna akcija spašavanja izvedena je na ruševini šestogodišnje zgrade “Daloglu”, u centru okruga Antakye u Hatayu.

Čitaj još:   BOSANSKA GAZELA: Ponos nacije, Amel Tuka, SREBRENA medalju na SP u atlertici… (foto)

Spasioci su 158 sati nakon potresa spasili Ugurlua, a potom locirali i ispod ruševine spasili i njegovu kćer Zeynep Ugurlu.

Spasioci su bili vidno radosni nakon uspješne operacije i nastavili su potragu u ruševinama koja se pretvara u zahtjevnu utrku s vremenom.

BONUS VIDEO: İşte Deprem Sonrası MALATYA ! Gerçekleri Görün / Güncel Vefat 29.600

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more