IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA KAMEN ZAPLAČE: Nilay Aydogan, košarkašica reprezentacije Turske, otišla u posjetu “nani”, pronađena zatrpana u ruševinama poslije zemljotresa… (foto, video)

Nije bilo spasa za Nilay Aydogan (30) pronađena je mrtva nakon potrage poslije stravičnog zemljotresa koji je pogodio region jugoistoka Turske…

MALATIYA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 12: 02-2023, 1: 44… DA KAMEN ZAPLAČE: Nilay Aydogan, košarkašica reprezentacije Turske, otišla u posjetu “nani”, pronađena zatrpana u ruševinama poslije zemljotresa… (foto, video)

Da stvar bude još tužnija, ona je otišla u posjetu “STARIJ MAJCI- NANI) u grad Malatija, koji je bio na udaru stravične prirodne katastrofe koja je uzela živote više od 30.000 ljudi, uključujući i brojne sportiste.

Već smo svedočili pronalaženju tela brojnih odbojkaša, odbojkašica, rvača, fudbalera, košarkaša i košarkašica…

Inače, nesrećna Nilay bila je student na privatnom Univerzitetu pod imenom “Čankaya” u glavnom gradu Ankari, a nastupala je za tursku reprezentaciju u basketu “3x 3”.

Još ranije je od samog Univerziteta stigla informacija da je kuća u kojoj se nalazila uništena i da je u toku bila akcija spasavanja. 

Čitaj još:   TREBA ZNATI DA OVE Namirnice koje nikada ne zamrzavajte...

Nažalost, bez dobrih vijesti, što je potvrdio i Turski košarkaški savez, kao i njen Univerzitet.

– Saznali smo tragične vijesti o smrti Nilay Aydogan, studentkinje Univerziteta Čanka<a, koji je igrala u nacionalnom šampionatu za dame. 

Neka joj je RAHMET duši, izražavamo saučešće porodici, bližnjima i čitavom košarkaškom svetu- pišu iz Košarkaškog saveza Turske.

BONUS VIDEO: Milli Basketbolcu Nilay Aydoğan Enkaz Altında! | Tv100 Haber

izvor iBalkan.net/ agencije

AMAR Dedić- Postio, postigao gol za Reprezentaciju BIH, čestitao nastupajući mjesec ramazan: Vjera mi je broj jedan! (foto, video)

Nakon što je postigao gol AMAR Dedić je podigao dres Read more

Čitaj još:   BOSNA TUGUJE: NA AHIRET PRESELIO JONUZ Smailović, DOBAR INSAN, PARTRIOTA, SIMBOL POVRATKA I BORBI PROTIV ZABORAVA... (foto, video)