IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBSKI ŽABLJAK I ”PROMO PAKET SRETENJE 2023”: Roćenovski kadar i svetosavsko poltronisanje… (foto)

Iako su snishodljivost Srbiji i poltronski odnos prema Beogradu aktivnosti koje duže vremena upražnjava popriličan dio populacije u Crnoj Gori, prije svega takozvani ’’profesionalni Srbi’’, ove osobine su u posljednje nešto više od dvije godine izgleda postale ’’mainstream’’.

ŽABLJAK: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 13: 02-2023, 15: 24… SRBSKI ŽABLJAK I ”PROMO PAKET SRETENJE 2023”: Roćenovski kadar i svetosavsko poltronisanje… (foto)

Možda treba i razumjeti strukture odgovorne za zaostalost Žabljaka, koji nikad nije uspio ni da počne da razvija ski potencijal i infrastrukturu. Stoga u skladu sa rasovskom školom spletkarenja pribjegavaju bijednom ulizivanju Srbiji od koje traže milostinju…

Ne bi bilo začuđujuće da je iz istih ovih centra koji promovišu ideju poltronisanja Srbiji, krenula i propaganda laži, gdje se na drugim, daleko modernijim, opremljenijim i razvijenijim skijalištima na Bjelasici norveške zastave predstavljaju kao ruske i izmišljaju jakne sa slovom ”Z”- simbolom ruske agresije na Ukrajinu. 

Nakon što je u Skupštini Srbije u decembru 2022. godine održana sjednica Odbora za dijasporu, na kojoj su se predsjednici i predstavnici nekoliko crnogorskih opština iz redova profesionalnih DF Srba, brukali po Beogradu poltronišući poslanici partije Zavetnici – Milici Đurđević Stamenkovski, desio se još jedan neukusni ispad poltronstva prema Srbiji.

Ovoga puta glavni protagonisti nijesu bili samo profesionalni Srbi iz DF-a, već lokalna vlast u Opštini Žabljak na čijem je čelu do skoro bio Veselin Vukićević iz Demokratske partije socijalista (DPS), a naslijedio ga je Radoš Žugić iz Durmitorske inicijative koji je samo nastavio sa svetosavskim poltronisanjem.

Prava bogougodna svetosavska ponuda

Turistička organizacija Žabljaka osmislila je ponudu kako da iskoristi zimsku sezonu i to ponudom, pod nazivom ’’Promo paket Sretenje 2023’’, kojim je omogućen značajan popust samo za državljane Srbije!?

“Za sve stanovnike Srbije koji u periodu od 15. do 19. februara budu boravili na Žabljaku biće upriličeno niz pogodnosti. Ulaz u Nacionalni park biće besplatan 16. februara. Za stanovnike Vrnjačke banje, grada pobratima, ski pass besplatan, svakog dana od 15. do 19. februara”, objavljeno je na Facebook stranici Turističke organizacije Žabljak.

Čitaj još:   VREMENSKA PROGNOZA: Sunčanije prije podne, uz povećanje oblačnosti... (foto)

Navodi se da kampanju realizuje Opština Žabljak, u saradnji sa turističkom privredom i nosiocima turističke ponude, Nacionalnim parkom Durmitor, Turističkim centrom Durmitor i Turističkom organizacijom Žabljak, povodom Dana državnosti Srbije!?

SrBski Žabljak

Ova diskriminatorska akcija Opštine Žabljak, koja počinje da liči na pravu srBsku opštinu, ne treba da čudi, jer predstavlja samo nastavak kontinuiranog poltronisanja Srbiji i svim subverzivnim, anticrnogorskim ispostavama te države, kao što su, prije svega, svetosavska sekta (SS) poznata pod akronimom SPC.

Vukićević – dolje lijevo kod prasećeg pečenja i leskovačke kobasice

Podsjetimo, Odbornici Skupštine opštine Žabljak jednoglasno su krajem 2021. godine donijeli odluku da se takozvanoj Eparhiji budimljansko-nikšićkoj i Crkvenoj opštini Žabljak svetosavske sekte (SS) poznate kao SPC, bez naknade ustupi 600 kvadratnih metara placa za izgradnju operativne baze, kodnog naziva – saborni hram.

Parcelu na kojoj će se graditi hram ritualom ”krvi i tla”, ”zapišao” je u avgustu prošle godine šef crnogorske filijale SS Jovan Mićović– Joanikije, koji je tada predvodio i takozvanu političku litiju u toj opštini.

Nakon obavljenog rituala i političke litije, sudeći po fotografijama koje su kružile društvenim mrežama uslijedio je tradicionalni svetosavski krkanluk, kome je prisustvovao i doskorašnji predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević. Time je dokazao da predstavlja istaknutog pripadnika struje u DPS-u koja je lojalna antidržavnoj svetosavskoj sekti.

Roćenovi puleni

Ovakve pojave nijesu izuzetak u najjačoj partiji u Crnoj Gori, a kao osoba koja važi za promotera svetosavske struje u DPS-u pominje se bivši ministar Milan Roćen.

Milan Roćen: ”Sve češće pričam jednu priču u koju sve više počinjem da vjerujem, da će Žabljak za jedno pedestak godina najdalje biti glavni grad Crne Gore”

Upravo su Roćen i njegov vjerni pulen, poslanik Jevto Eraković, osobe koje su u ime DPS-a nezvanično zadužene za sve aktivnosti i kadrovska rješenja na Žabljaku.

Uostalom, Roćen je autor čuvene izjave ”sve češće pričam jednu priču u koju sve više počinjem da vjerujem, da će Žabljak za jedno pedesetak godina najdalje biti glavni grad Crne Gore”.

Jevto Eraković: Razumijete li srpski?

Stoga je donekle i očekivano svetosavsko poltronisanje građanima Srbije u susret ”sretenju”, uz diskriminaciju prema drugim narodima, ali i prošlogodišnje orgijanje i slikanje Vukićevića sa liderom crnogorske filijale SS na Žabljaku, gdje su svi odbornici DPS-a glasali za dodjeljivanje placa takozvanoj SPC.

Čitaj još:   RAJKO Kovačević novi predsjednik Opštine Pljevlja: Posebno ćemo biti otvoreni za razgovor sa MILOM Đukanovićem... (foto)

Treba takođe podsjetiti da je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Eraković u toku govora u Skupštini u avgustu prošle godine, gdje se raspravljalo o inicijativi za izglasavanje nepovjerenja Vladi, indirektno negirao postojanje crnogorskog jezika!

Ipak, možda treba i razumjeti strukture odgovorne za zaostalost Žabljaka, koji nikad nije uspio ni da počne da razvija ski potencijal i infrastrukturu. Stoga u skladu sa rasovskom školom spletkarenja pribjegavaju bijednom ulizivanju Srbiji od koje ovakvim akcijama, traže milostinju.

Ne bi bilo začuđujuće da je iz istih ovih centra koji promovišu ideju poltronisanja Srbiji, krenula i tirada propagande laži, gdje se na drugim, daleko modernijim, opremljenijim i razvijenijim skijalištima na Bjelasici norveške zastave predstavljaju kao ruske i izmišljaju jakne sa slovom ”Z” simbolom ruske agresije na Ukrajinu.

Ipak, sve ovo ide u rok ”bemax-rasovske” spletkaroške škole poltronisanja i podlih podmetanja.

U.P.A. 

izvor aktuelno.me

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more