IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZA VJEROVATI ILI NE: U nikšićkoj lokalnoj upravi posao dobilo više sveštenika, teolog Krsto Stanišić radi onlajn iz Holandije… (foto)

Druga po veličini opština u Crnoj Gori u lokalnoj upravi sada ima zaposlenih i nekoliko sveštenika, iz tog esnafa posao dobio teolog Krsto Stanišić, zaposlen da radi onlajn iz Holandije. Početkom maja prošle godine, zbog povećanog obima posla, primljen je na određeno vrijeme od dva mjeseca i Miloš Nenezić i to u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 13: 02-2023, 19: 24…  ZA VJEROVATI ILI NE: U nikšićkoj lokalnoj upravi posao dobilo više sveštenika, teolog Krsto Stanišić radi onlajn iz Holandije… (foto)

Miloš Nenezić, ima master iz teologije,19. januara, dobio rješenje na neodređeno vrijeme kao „rukovodilac kancelarije za saradnju sa civilnim sektorom, vjerskim zajednicama i zaštitu ljudskih i manjinskih prava“ u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Ovaj mladić, inače istaknuti član Demokrata, prethodno je „pekao zanat“ u arhivu Eparhije budimljansko-nikšićke. Inače, u Nenezićevoj kancelariji već ima nekoliko novozaposlenih.

Pobjeda je kontaktirala sa Opštinom Nikšić i Upravnom inspekcijom povodom ovih zapošljavanja, ali odgovore nijesmo dobili.

Čitaj još:   PAZAR I SANDŽAK POBJEDILI KORONU: Nema umrlih, ni oboljelih u 11 zadnjih dana od COVID- 19... (foto i video)

Kako saznajemo, Ministarstvo javne uprave je, prije nekoliko mjeseci, sugerisalo da se ta kancelarija u nikšićkoj lokalnoj upravi ne otvara, a i Upravna inspekcija se do sada nije oglašavala za nepravilnosti iako sistematizacijom nije prepoznata bilo kakva kancelarija koja bi se bavila vjerskim zajednicama i pitanjima.

Uostalom, predsjednik Marko Kovačević već je imao savjetnika i za vjerska pitanja.

U Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje nedavno je posao dobila i izvjesna Vesna Đukanović, snaha predsjednika Odbora direktora EPCG, a nije imala potrebnih pet godina radnog iskustva, pa i taj konkurs završava na sudu…

izvor Standard.me

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: PODNIJELA OSTAVKU i na funkciju poslanice u Skupštini Crne Gore… (foto)

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnijela je ostavku na tu funkciju. PODGORICA: Read more