IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VESELIN Radulović: Niko ne može imati dva prebivališta, izvjesno da MILOJKO Spajić ima i državljanstvo Srbije… (foto, video)

Spajićeva predsjednička kandidatura, nakon dopisa državnog organa Srbije, je najblaže rečeno sporna, tvrdi advokat Veselin Radulović.

PODGORICA- BEOGRAD: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 14: 02-2023, 19: 44… VESELIN Radulović: Niko ne može imati dva prebivališta, izvjesno da MILOJKO Spajić ima i državljanstvo Srbije… (foto, video)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavijestilo je Republičku izbornu komisiju te zemlje da lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, ima prijavljeno prebivalište u Beogradu. MUP Srbije je takođe saopštio da jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića nema u evidenciji osoba koje imaju prebivalište u toj zemlji.

Mandić je predao, a Spajić najavio kandidaturu za predsjednika Crne Gore na izborima zakazanim za 19. mart. Nakon dopisa iz Srbije, kandidatura Spajića bi bila najblaže rečeno sporna, smatraju sagovornici Gradske RTV.

U DIK-u kažu da će se o Spajićevoj kandidaturi izjasniti nakon što je i zvanično preda, a u DF- u i SDP- u tvrde da on ne može biti predsjednički kandidat.  

Iako je Spajić nedavno izjavio da ispunjava zakonske uslove za predsjedničku kandidaturu, odnosno da nema prebivalište u Srbiji, demantovali su ga zvanični podaci Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

“To je jedna zemlja u kojoj nikada nijesam ni živio. Imamo recimo Singapur, ja evo podržavam DIK Crne Gore da pozove Singapur gdje sam boravio 5ipo godina, a naravno privremeno, takođe podržavam da kontaktiraju DIK Japana gdje sam boravio 6 godina, DIK Francuske gdje sam boravio 2 godine, DIK Amerike gdje sam boravio godinu dana”, kazao je Spajić.

Čitaj još:   Vic dana Plovili Crnogorac i Japanac na brodu koji je udario u santu leda...

U izvještaju MUP- a Srbije piše drugačije:

Na osnovu podataka iz dostavljenog akta i javno raspoloživih informacija, provjerom kroz elektronsku evidenciju prebivališta i boravišta građana ovog Ministarstva na dan 10. februara ove godine, utvrđeno je da se Andrija Mandić ne nalazi u istoj. Takođe Vas obavještavamo da Milojko Spajić, uvidom u navedenu evidenciju ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, opština Zvezdara, ulica Topalovićeva broj 4.

Državna izborna komisija, kaže njen član ispred nevladinog sektora Damir Suljević, pravne posljedice dopisa kolega iz Srbije može razmatrati tek ukoliko im Spajić i zvanično preda kandidaturu za predsjednika. Sada je, dodaje, na potezu MUP.

,,Znamo da je MUP ministarstvo koje na osnovu svojih evidencija izdaje neophodnu dokumentaciju koja je uslov za kandidaturu, te bi stoga MUP trebalo da utvrdi tačnost ovih navoda, a u odnosu na samu kandidaturu ćemo se odnijeti onda kada ta kandidatura bude pred nama”, objašnjava Suljević.

Spajićeva predsjednička kandidatura, nakon dopisa državnog organa Srbije, je najblaže rečeno sporna, tvrdi advokat Veselin Radulović.

“Ne možete imati dva prebivališta. Prebivalište je mjesto gdje se neko lice nastani da mu to bude centar životnih i profesionalnih zbivanja, odnosno mjesto u kome ima namjeru trajno da živi, tako da je to jako sporno a otvara spornim i pitanje da li gospodin Spajić, a to se sada čini izvjesno, ima i državljanstvo republike Srbije”, kazao je Radulović.

To što Spajić ima prebivalište u Beogradu onemogućava ga da bude kandidat na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, ocijenio je lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

Čitaj još:   MUP CRNE GORE najavio pokretanje postupaka za GUBITAK CRNOGORSKOG DRŽAVLJANSTVA po sili zakona za 2.108 osoba- MINISTRE NE POMINJU

Spajićevo prebivalište u Beogradu je samo formalni razlog, koji ga pravno diskvalifikuje, poručuje poslanik DF-a Slaven Radunović.

“Mnogo ozbiljniji razlog je što Spajić otvoreno izgovara neistine. Riječ je o čovjeku opasnom po državu, sistem i ekonomiju”, zaključio je Radunović.

BONUS VIDEO: Milojko Spajić pokazao dokumenta koja potvrđuju da ne posjeduje stan u “Beogradu na vodi”

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more