IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA MIJENJA PLANOVE: Svakodnevne temperaturne inverzije, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja februara… (foto)

Jutarnje temperature zraka varirat će od- 4° C do 2° C na sjeveru, na jugu do 5° C. Najviše dnevne temperature između 5° C i 11° C, na jugu zemlje do 15 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 14: 02-2023, 08: 44… ZIMA MIJENJA PLANOVE: Svakodnevne temperaturne inverzije, evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja februara… (foto

Nakon prilično oblačne nedjelje u kojoj su u centralnim područjima Bosne i Hercegovine registrovane slabe snježne padavine, u većem dijelu ove sedmice nad nama će biti nebesko plavetnilo sa vrlo malo oblaka.

Sunca će biti u izobilju, naručito u Hercegovini i u planinskim područjima. U ovim danima izvjesna je i izraženija temperaturna inverzija. Jutra će i dalje biti hladna, nerijetko i s jačim mrazom. Tokom dana temperature zraka će rasti, i u Hercegovini će dosezati do 15 stepeni.

Jutarnje temperature zraka varirat će od-4° C do 2° C u Bosni, na jugu Hercegovine do 5° C. Najviše dnevne temperature između 5° C i 11° C, na jugu zemlje do 15 stepeni.

Prema raspoloživim prognostičkim modelima od 19.02. do kraja mjeseca preovladavat će promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme. Očekuje se povremeno slaba kiša na području Hercegvovine, a u Bosni snijeg u planinskim i kiša u nižim područjima.

Čitaj još:   NAPETO U BANJOJ LUCI: Početak protesta, sve nadgleda EUFOR, oglasio se etspert Milorada Dodika... (foto, video)

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između-1° C i 5° C u Bosni do 7° C u Hercegovini.

Maksimalne temperature kretat će se između 6° C i 12° C u Bosni do 16° C u Hercegovini.

utorak, 14.02.2023. godine
Stabilizacija vremenskih prilika povoljno će djelovati na većinu ljudi, a hronični bolesnici i meteoropate osjetiće olakšanje. Temperature će u jutarnjim satima biti niske, na što bi, uz mjestimičnu pojavu magle u dijelu Bosne, trebalo obratiti pažnju, biti oprezniji i prilikom boravka na otvorenom prikladno se odjenuti. U nastavku dana ugodnije i toplije. Na jugu i jugozapadu uz više temperature i sunčanije vrijeme većim dijelom dana. 

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more